Артистичен дизайн с дървени трупчета и клони

14
Добави коментар
moq-dom
moq-dom

Ако имате градина и сте почитатели на рустикалния стил, разполагате с уникалната възможност да освежите дома си по много оригинален и напълно безплатен начин. Сухите клони и дървените трупчета могат да сътворят истински чудеса с всеки интериор. Необходимо е единствено да жертвате малко от свободното си време.

1. Етажерка от клон

Всеки по-дълъг и здрав клон може да се превърне в чудесна етажерка за книги и различни дребни предмети. Просто го монтирайте здраво към стената. Добра идея е да използвате няколко клона, за да имате повече от една етажерка. Накрая можете да боядисате и да лакирате дървото.

2. Закачалка

Тази идея се осъществява както с по-масивни клони и дървени трупчета, така и със съвсем малки клончета. До входната врата можете да закрепите вертикално по-дълъг клон, върху който да поставяте връхните си дрехи или, пък, да го използвате като основна закачалка в гардероба си. От късите клонки се получават чудесни декоративни закачалки, ако ги монтирате към вратата. Използвайте въображението си.

3. Мебели с оригинален дизайн

Да, от дървени трупчета и клони можете да направите собственоръчно красива и ефектна мебелировка. Малките масички, изработени по този начин, са страхотен декоративен елемент. Просто трябва да се спрете на някой от многото възможни модели.

При масата от дървени трупчета няколко реда обикновени трупчета се изравняват по дължина и се прикрепят плътно едни до други. След това отгоре се поставя красива стъклена плоча и ето, че вече имате нова масичка за кафе, за дневната си. Ако използвате клони, оригинална идея е да ги допрете в основата им, като ги оставите да се разклоняват нагоре и завършите с кръгла стъклена плоча. Предварително можете да ги лакирате, за да изглеждат по-ефектно. Ако сте сръчни, си струва да отделите малко време, за да допълните мебелировката с няколко стола. От корени и клони можете да изработите изключително оригинални столове и, дори, да обновите вида на леглото си.

4. Свещници и различни декоративни елементи от дървени пънчета и клони

Ефектната декорация понякога изисква повече усилие, но, в крайна сметка, най-важен е резултата. Случаят със свещниците от дървесина е точно такъв. Ако вложите малко повече усилие, можете да се сдобиете с неповторима украса за дома си.

Идеите за свещници от дървесина са доста разнообразни, а не е изключено да ви хрумнат и още варианти, в процеса на работа. Дългият, лакиран клон, със закрепени по него тънки свещи, изглежда много ефектно в дневната. Прекрасна декорация са и малките пънчета, с поставена вътре в тях запалена свещ. Те са и много предпочитана коледна украса, но изработването им е малко по-трудоемко. Готовите свещници могат да се декорират по стотици начини, в зависимост от предпочитанията и интериора.

Сухите клони и дървените пънчета можете да превърнете и в стилни аксесоари за всяко кътче на дома си. Те са чудесно допълнение към различни композиции с цветя и есенни листа, и са предпочитан елемент за всяка празнична украса. Дървесината придава неповторим уют и топлина, особено, когато предметите и украшенията са ръчно изработени.

Използването на дървесина в интериора променя атмосферата в дома ви по осезателен начин. Неслучайно, ръчно изработените мебели и декоративни елементи от дърво са задължителен аксесоар за любителите на рустикалния стил.

Моя Дом