10-минутна тренировка у дома

12
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

През почивните и празнични дни трудно намираме време за интензивни упражнения или за тренировка във фитнеса. Въпреки това, винаги можем да отделим 10 минути за тренировка за тонус. Вижте как.

10-минутна тренировка у дома

Целта на тази 10-минутна тренировка е да ви освежи в началото на деня и да събуди тялото ви. Тя залага не толкова на популярното кардио, колкото на по-статичните, но ефективни упражнения на постелка за йога. Упражненията в нея не са за изгаряне на куп калории, а по-скоро за тонус. Към тях прибавихме и елементи от йога за повече спокойствие и усмивки през празничните дни.

Дихателни упражнения

Започнете с дихателни упражнения. Най-добре е да ги правите на терасата или поне на отворен прозорец, за да избегнете вдишването на домашен прах. Поемете въздух през носа. Пребройте до 5 и издишайте през устата. Повторете 10 пъти. Колкото повече поватаряте тези дихателни упражнения, с толкова повече кислород снабдявате мозъка. Последното е предпоставка за тонус и добро настроение през целия ден.

Китайска дихателна гимнастика за отслабване „Цзянфъй“ >>> Бодифлекс – дишане за отслабване >>>

Разтегнете се

Упражненията за разтягане са задължителни при всяка тренировка, затова не можем да ги пропуснем и при упражненията в домашни условия. Някои хора ги заменят с няколко прости йога асани. Важното е добре да разтегнете ръцете и краката, да загреете врата и дори гърба. Така ще дадете първите знаци на тялото си, че трябва да се събуди.

Съветите на Белчо Христов за стречинг >>>

За раздвижване на гръбнака и стягане на дупето

Това упражнение е подходящо за раздвижване на гърба, а в същото време и за стягане на дупето и прасците. Легнете по гръб и отпуснете ръцете край тялото. Повдигайте дупето, като за допълнително натоварване стъпете на палци, вмсто на цяло ходило. Повторете упражнението 15 пъти.

Стегнете дупето в домашни условия >>>

Лицеви опориза начинаещи

Лицевите опори са натоварващо упражнение и малцина могат да се похвалят, че знаят как да ги правят правилно. Затова днес ви предлагаме да включите лицеви опори за начинаещи към тонус тренировката. Вместо да заставате на длани, подпрете се на предмишници и се набирайте. Повторете упражнението 10 пъти.

Упражнение за цялото тяло

Последното упражнение от 10-минутната тренировка отново се изпълнява на земята. Изходната позиция е легнало положение с ръце, прибрани край тялото. Повдигайте горната и долната част на тялото едновременно, без да използвате ръцете за опора. Понеже упражнението е по-трудно, достатъчно е да го повторите 10 пъти.

17.04.2014/ Радослава Михайлова