Изграждане на детски площадки

1
Добави коментар
v.fiodorov
v.fiodorov

Паркът е място за отдих и прекарване на времето със семейството и приятели. В парка трябва да е интересно и комфортно за всички членове на семейството. Така че, ако имате деца или имате много приятели с деца, тогава Вие трябва да намерите там място за изграждане на детска площадка

Детски площадки. Изисквания

Сигурност

Всички елементи на детски площадки трябва да бъдат изпълнени, преди всичко, в съответствие с редица строги изисквания за безопасност. Носещите конструкции трябва да бъдат устойчиви и здрави, повърхностите от дърво, а заваръчните шевове внимателно шлифовани. Стърчащи остри ъгли не трябва да има изобщо. Изграждането на детски площадки трябва да се извърши от висококачествени материали, осигуряващи здравина и устойчивост на всички конструкции. Освен това, за да се гарантира сигурността трябва не по-рядко от един път в годината внимателно да се проверява детската площадка, особено основните възли, и при необходимост да се ремонтира.

Привлекателен външен вид

Детската площадка трябва да харесва на децата. Те трябва да имат желание да играят на детската площадка. Елементите на детската площадка могат да се украсяват с изображения на любимите им приказни или анимационни герои. Детето Ви със сигурност ще оценява това. Освен всичко, изграждането на детски площадки следва да се извършва въз основа на общата стилистика на парка или градина. детската площадка трябва да се слее с околния пейзаж.

Универсалност

Ако имате няколко деца в семейството, от различна възраст повече от две години, тогава на детската площадка задължително трябва да присъстват елементи, които да могат да посрещнат нуждите на децата от различни възрасти. Ако за едно съвсем малко дете е достатъчно да играе в пясъчника и да се люлее на люлка, за по-големи деца това вече не е интересно. Освен това имайте предвид, че децата бързо растат и стандартния минимален набор просто не е достатъчен за пълноценна детска площадка. В противен случай след няколко години тя ще трябва да се усъвършенства или да се променя.

Изграждане на детски площадки. Избор на местоположение и размери

Основен критерий за избора на мястото на детската площадка е добрият обзор – тя трябва да е постоянно в полезрението Ви, за да можете да следите за децата си. Следователно, детската площадка следва да се изгради на открито място, което добре се вижда от всички страни. Що се отнася до размерите на детските площадки, този параметър зависи от броя на игрални елементи, които планирате да инсталирате и от възможностите на самото място.

Елементите на детската площадка

Изборът на елементи за детска площадка зависи пряко от размера й, предпочитанията на родителите и индивидуалните особености на детето. Възможности има достатъчно: пясъчник, различни люлки, пързалки, къщички, палатки и беседки, пейки, въртележки, съоръжения за развитие на равновесието, стълбища, елементи за катерене и много други.

Важна роля играе и покритието на детската площадка. Вариантите са няколко: трева (истинска или изкуствена) или гумирани и каучукови настилки с различни цветови изпълнения (едноцветни и с рисунка).

Изборът на вида на покритието зависи от желанията на родителите и от възрастта на детето. За по-малки деца по-добре е да се направи избор в полза на гумирани и каучукови настилки, които да предупредят появата на натъртвания и ожулвания в случай на падане.

Нашата компания извършва изграждане на детски площадки от висококачествени материали в съответствие с всичките изисквания.„Паркоизграждане-Шумен“ използва само сертифицирани материали по европейски стандарти и се придържа към съществуващата нормативна уредба.