Село Жеравна- едно райско кътче в България

22
Добави коментар
sedrik
sedrik

Били ли сте в Жеравна? Това е едно място, което ако посетите ли веднъж ще се върнете задължително обратно. Атмосферата е толкова опияняваща сетивата, че сякаш усещаме притегателна сила, която ни тегли натам. В какво ще се влюбите?

Ако обичате райските местенце, недокоснати от времето, където сякаш стрелките на часовника са спрели- посетете Жеравна. Там е мястото, където може да се отпуснете сред красива природа и старовремски бит. Мястото, където ще забравите за забързаното ежедневие и всички проблеми, с които се сблъсквате ежедневно.

Няма да срещнете луксозни хотели, или претенциозни места, които ще ви напомнят за градския начин на живот, а ще се потопите в атмосфера-чужда за настощия свят. Уютни схлупени къщчики, селска простота, старовремски бит, култура и архитектура. Просто разкош! Мястото е най-красиво за туристически посещения през пролетта, когато всичко е разцъфнало и сякаш къщичките са прегърнати от буйната, зелена растителност.

Не е случайно, че именно това е мястото, където Йордан Йовков черпи вдъхновение за всички свои природни пейзажи и сюжети в своите разкази. Живописните къщи са наистина впечатлващи.С. Жеравна- отидете ли веднъж, ще се върнете отново!