Как по-лесно да изберем интериорна врата?

1
Добави коментар

Ако сте решили да закупувате нова интериорна врата, може би ще се изненадате, като узнаете че се налага да купувате частите поотделно, а не всичко е включено в комплект.
В повечето магазини се продава само крилото и всичко останало се закупува допълнително. Монтажът също се плаща отделно. Това нещо се прави, за да могат да се задоволят предпочитанията на всички потребители, които търсят различни екстри.
Различният размер на касата позволява вратата да бъде монтирана в нужния отвор, като се преценят останалите особености в жилището и се вземе предвид интериора.
Первазите трябва да са с цвета на крилото и да бъдат направени от същия материал. Ако те са компенсационни, тогава може да се увеличава ширината на касата с максимум 32 сантиметра.
Какво е включено в комплекта на интериорната врата?
В повечето комплекти са включени следните неща: платно, каса и первази. Окомплектовката на ламинатните вътрешни врати, предлагани от Борман Комерс е същата. Дебелината на касата трябва да бъде най-много 20 сантиметра, а ако се наложи да бъде по-дебела, се доплаща. Зидът е различен и зависи от стената. При интериорните врати зидовете най-често са около 20 сантиметра, именно за това в комплекта е включена каса с такъв размер.
Каква врата ще се закупи и дали ще бъде качествена и стилна, зависи изцяло от качеството на аксесоарите, които се монтират към нея. Това са пантите, бравите, дръжките, ключалките, ограничителите и т.н. Една наистина добра интериорна врата с всичко включено в нея, струва около 320 лева.
Дали една интериорна врата ще бъде красива, зависи най-вече от нейния дизайн, от металните детайли и цветовете. Те придават стил и могат да подчертаят интериора. Вътрешните врати от пластмаса винаги вървят в комплект, без да може да се избира поотделно.
Ако в помещението няма много пространство, тогава за него най-добър вариант е да се избере врата от тип хармоника. При тези врати комплекта включва релси, крила и каса. Дръжката също е включена в повечето случаи, защото тя не може да се намери навсякъде.
Плъзгащите врати са с повече възможности. При тях клиентите могат да имат много по-големи изисквания и почти всички врати могат да са плъзгащи. Именно затова те се окомплектоват според претенциите на купувачите. При тях крилото и плъзгащият механизъм се продават отделно. Механизмът може да е в много варианти, като зависи от ширината на вратата и неговата устойчивост. Дръжката на вратата също се продава допълнително.
Като заключение ще повторим отново някои от нещата. Когато ви се налага да търсите в София интериорна врата, вижте при Борман България, първо трябва да видите какви са спецификациите на всяка една и какво е предназначението и. Най-добре е да закупите всичко от едно и също място, за да не ви се налага после да търсите и да попаднете на нещо несъвместимо. Така ще си навлечете допълнителни главоболия, които са излишни. Ако не вземете всичко от едно място, винаги могат да се получат несъответствия.