Runner: Видях потресаваща манипулация

12
Добави коментар

Комунистическите публикации по принцип са елементарни, нелогични и простовати. Затова се зачетох в една по-различна, т.е. добре развита, което я прави опасна, защото лесно ще обърка представите на някой млад или необразован човек.

Още в самото начало авторът отсича: онези, които не обичат Русия, са платени или глупаци. Това, разбира се, е контраудар, понеже много отдавна комунистите са хванати в ползването на платени форумни драскачи. Доказано е, а гафовете им продължават до днес. За умствените им качества няма да говоря – известно е, че за да просъществува диктатура като комунистическата, интелигентните хора трябва да бъдат елиминирани по един или друг начин, а на преден план да излязат по-ограничените, т.е. лесните за манипулиране. Поради тази причина отдавна спрях да търся интелигентен комунист.

След очевидната провокация в началото на споменатия постинг, веднага последваха разбиващи коментари и куп въпроси. Авторът отначало ги пускаше, но като се събраха прекалено много неудобни, на които не е могъл да отговори, бързо започна да трие.

Например попитаха го защо дъщерята на Путин е в Холандия, след като според него западният свят е пред разруха, а в Pусия цъфти райски живот. Естествено, не отговори, а отвърна с контравъпрос “Защо пък не?” Няма как да признае, че мизерията е в Pусия, като същевременно самите руснаци се натискат да отидат на запад. Ако са верни твърденията му за охолството, донесено от Путин, тогава дъщеря му щеше да е при него. Обаче комунистите не обичат логиката и голите факти, понеже ако ги отчетат, трябва да забравят за любимата си идеология.

Щях да го напиша като отговор под онази публикация, но авторът побърза да предупреди всички, забележете: нямало да пуска коментари, които не включват любов и уважение към Pусия и в частност към Путин. Tук направо онемях и вече бях убеден, че авторът е не само глупав, но и психично болен. Как да изпитваш любов и уважение към държава, която половин век е тормозила родината ти?

В свой коментар платеният драскач обяснява: дели хората на нормални и русофоби. Значи според него е нормално да обичаш душманина си. Класика: лудият мисли другите за луди. Имаше още умопомрачителна словесна акробатика. Например според него навикът на руснаците да крадат чужда територия и материални постижения не бил престъпление, а показвал колко са отворени към света и с удоволствие приемат чуждото. Твърдеше го сеpиозно. За пръв път виждам подобно нагло оправдаване на престъпления.

Това ми беше достатъчно. Спрях да чета и си пожелах този автор по-скоро да бъде прибран в психиатрията.