Модни аксесоари пролет/лято 2014 – Edna.bg

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Прецизно подбраните модни аксесоари са успешният завършек на всяка визия. Обикновено грешките водят до модни гафове, затова следвайте правилото – “по-малкото е повече”. Големите бижута, ефектните колани и ярките шалове са за напреднали модни маниаци.

Имам една приятелка (и не само една), която като повечето жени много обича „да се кичи“ с цветни бижута, без минимално усещане за стил и класа. Доводът „така е модерно“ важи само за дамите, които умеят с малко усилия да постигат грандиозни резултати.

От благороден метал или пластмаса, красивото бижу е добре съчетаното. При шаловете материята е стиловоопределяща, а при коланите размерът има значение.

Какви бижута, шалове и колани са актуални през пролет/лято 2014?

Колие за ослепително деколте

Изборът на колие е от съществено значение, защото подчертава една от най-сексапилните части от женското тяло – деколтето. Не е все едно дали ще заложите на диамантена огърлица или на пластмасов гердан, но от модна гледна точка, няма да сбъркате и в двата случая. Материалът е признак на престиж, но не и на актуалност.

H&M, Louis Vuitton, Giorgio Armani

Гривна за изтънчена китка

Същото модно правило важи и за гривните. Благородните метали демонстрират класа, но пластмасата и дървото са не по-малко актуални. Носете низ от няколко гривни в етно стил или единична тънка гривна за елегантност.

горе: Chanel, H&M; долу: Giorgio Armani, Dior, Moschino

Обеци за нежно излъчване

Обеците са много женствени аксесоари, които подчертават лицето по неповторим начин. При различните дами, кожата на ушите е с различна чувствителност, съответно изборът на обеци често се определя от този фактор. Ако нямате подобни проблеми, смело разнообразявайте с обеци от всякакви материали.

горе: Dior, Giorgio Armani, H&M; долу: Louis Vuitton, H&M

Пръстен за красива ръка

Независимо дали е подарък със символично значение, или лично селектирано бижу, пръстенът е този малък аксесоар, който има привилегията да е непрекъснато на показ, заради постоянните ни жестикулации. Подвижно изкушение за умели прелъстителки.

H&M, Chanel, H&M, H&M

Колан за грация

Акцентът върху талията е още един начин за демонстриране на женственост. Дори на висш сексапил, ако сте с тънка талия. В противен случай внимавайте с широките колани – може да имат обратен ефект.

Moschino, H&M, Louis Vuitton

Шал за разкош

Почитателките на ефирните шалове могат да си отдъхнат. И през този моден сезон ще се носят любимите им „заместители на бижута“. Копринен шал вместо колие – решението е ваше!

H&M, H&M, Zara