Направи си сам нестандартни закачалки от… прибори за хранене

9
Добави коментар

Ако се чудите какво да правите със старите прибори за хранене, които пълнят чекмеджетата в кухнята Ви, ето една направи си сам идея. Използвайте ги, за да си направите сами нестандартни закачалки за разнообразни цели – на тях можете да закачате ключовете в антрето си или пък да ги монтирате в кухнята за окачване на готварските аксесоари (престилки, ръкавици и прочее).

Какво Ви е необходимо:

3 броя метални прибори за хранене (лъжици или вилици)
акрилна боя
3 квадратни дървени дъсчици
прозрачно лепило (изберете такова, което да залепва метал за дървесина)
3 броя триъгълни месингови кукички (тях ще залепите на гърба на дъсчиците)

Инструкции:

1. Огънете дръжките на приборите в желаната форма. Можете например да го направите по следния начин – потопете ги за малко във вряща вода, извадете ги с помощта на щипци и   ги огънете около някакъв малък цилиндричен съд (не забравяйте да поставите преди това плътни кухненски ръкавици). Ако металът не е много твърд, огъването може да стане и само с помощта на подходящи инструменти.

2. Боядисайте дървените дъсчици като нанесете един или два слоя акрилна боя.

3. Залепете по една месингова кукичка на гърба на всяка дървена дъсчица. Уверете се, че при монтиране на стената, дъсчиците ще стоят вертикално и няма да се накланят напред.

4. Залепете всеки прибор върху предната повърхност на избраната дъсчица, използвайки малко количество от избраното лепило (следвайте инструкциите върху опаковката на лепилото). Целта е лепилото само да залепи главата на прибора към повърхността, без обаче да се показва отстрани (ако се използва твърде голямо количество от него).

5. Монтирайте върху стената готовите нестандартни закачалки, разполагайки ги по Ваше желание.

С малко направи си сам умения и повече желание, можете да декорирате ефектно дома си.

Категория: Мебели и обзавеждане

Тагове:
аксесоари,
закачалка,
дизайн,
обзавеждане,
декорация,
стени,