Щастието се дава на онзи, който е победил страха си

2
Добави коментар
daydreamer
daydreamer

Понякога постигаме в себе си „тихо щастие“, като се заглеждам в птиците, цветята и въобще в природата, и ми се струва, че навлизам в един чудесен свят, някаква еманация на зримата реалност, в която е скрит смисълът на света и на човека.                                             (Емилиян Станев)

Щастието се дава на онзи, който е победил страха си да живее и да възприема живота като една свещена искра в нескончаемата поредица на епохите. Щастието е преди всичко състояние на духа, различен начин да погледнеш на света. То идва при нас, защото страстно сме го пожелали, съгласно закона за привличането и хармонията, който управлява света… Обръщай се и оглеждай изминатия път. Не се плаши. Винаги събирай плодовете на миналия си опит и така умножавай своето съкровище.

(Дугпа Ринпоче)

Щастието не е празна, илюзорна или измислена от човека формула. То е недвусмислено като скала, като кората на дърво, като мечи зъб. Можеш да му повярваш, че ще премахне болката или ще разсее тревогата. То отнася всичко по пътя си: болестите и лошите сънища, заменя ги с голямата река на радостта. Научи се да му вярваш като на стар приятел, когото очакваш. (Древна индианска мъдрост)