Ал Кайда разпъва на кръст в Сирия (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

Това е гледка, която трудно може да бъде забравена, пише CNN. Маскирани мъже влачат окървавено тяло през пълен площад и го завързват на метален кръст със зелева връв, докато от главата му още блика кръвта от куршума. Те поставят върху тялото и табела: „Това човек се биеше срещу мюсюлманите и взриви бомба“.
Свидетел на това става сириец, който CNN нарича Абу Ибрахим с уговорката, че името е променено. Той заснема всичко това с мобилния си телефон и го изпраща на медиите. Разпъването на кръст се случва в северния сирийски град Ракка, зад тях стои подразделението на Ал Кайда Ислямска държава на Ирак и Сирия. Според Ибрахим още един човек стои разпънато в центъра на града.

„Това, което те казват е, че който се опълчи на правилата им е враг на Бога и затова заслужава най-жестокото наказание,“ обяснява Абас Барзегар, профедор по ислюмски науки към университета в Джорджия. В последно време в споменатия град джихадистката групировка е провела седем публични екзекуции, но само две от телата са били оставени на обществен показ.

Според Абу Ибрахим пет от екзекутираните били деца пос 18 години. Първото публично разпъване на кръст бе този март, когато овчар бе обвинен в убийство. Той бе застрелян в главата, а безжизненото му тяло бе завързано за дървен кръст./БЛИЦ