България привлича по-богати туристи на изложение в Дубай

1
Добави коментар

България показва ново лице с възможностите си да привлече високоплатежоспособни туристи от арабския свят, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ). Това демонстрира ведомството на Драгомир Стойнев международното туристическо изложение Arabian Travel Market в Дубай, което се провежда между 5 и 8 май 2014 г.

„България демонстрира в Дубай отличните си възможности за морски, балнео- и СПА ваканции, за разнообразни семейни почивки в луксозни хотели, а също и за развлекателен туризъм. Платежоспособните арабски туристи са привлечени от отличните климатични условия и красивата природа в нашата страна, която предлага комфорт в пътуването и близки разстояния за бързо предвижване“, уверяват от МИЕ.

Оттам са категорични, че офертите предизвикаха „голям интерес към щанда ни както сред арабски партньори на българските туроператори, така и у изложители от други страни в рамките на изложението“. МИЕ организира за втора поредна година българското участие в изложението. „Щандът, с който се представя нашата страна, тази година е с по-голяма площ и оригинален дизайн“, уверяват от министерството.

В представянето на България като атрактивна туристическа дестинация пред клиентите от Близкия изток участва и генералният ни консул в Дубай Ангел Калинов. Освен организаторите от МИЕ чрез референта за арабския пазар Никола Маневски участват още хотел „Интернационал“ – курортен комплекс „Златни пясъци“, компаниите Travel TSH, Profi Tours и Orange Tour. Общините Варна, Хасково, Стамболово и Димитровград се представят с общ проект за развитие на местния туризъм, финансиран с евросредства по програма на регионалното министерство.

Още новини четете в Economic.bg