Наркотърговците с коли а ла Джеймс Бонд

6
Добави коментар
NetManiak
NetManiak

Мексиканската полиция откри джип, собственост на търговци с наркотици, който по оборудване не отстъпва на автомобилите на … самия Джеймс Бонд.

Колата била изоставена от членове на наркокартел след престрелка с полицаите. Служителите в органите на реда, видели какво ли не в борбата с престъпниците, били силно впечатлени от откритото в автомобила. Дотогава били виждали ракетни установки, мощни автомати и дори позлатени куршуми. Но в джипа „Гранд Чероки“ те попаднали на апарат за създаване на димна завеса и устройство, разхвърлящо шипове зад автомобила с цел леко и безопасно измъкване от досадни преследвачи.
Не е ясно дали приспособленията са влезли някога в употреба. Знае се само, че в бягството си от полицията джипът се врязал във военен камион. Автомобилните бегълци пък хвърляли по преследвачите зад тях ръчни гранати.
Мексиканските наркодилъри нямат проблеми с финансирането на техническото си оборудване. Според отделни оценки те контролират доставките на кокаин в САЩ за 13 млрд. долара годишно. /Би Би Си