Рецепти на Баба Ванга за женски болести

5
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Полезни рецепти за женски болести на Баба Ванга, с които може да си помогнете срещу миома, кръвоизлив и нарушения в обмяната на веществата

Мъдростта на Баба Ванга е безгранична и с всеки изминал ден всички се убеждаваме в това. Петричката пророчица е оставила в наследство бисери от народната медицина, които трябва да съхраняваме грижливо и да ползваме при нужда. Рецептите на Баба Ванга са лесни за приготвяне, а билките, които се използват са широко известни на всички хора, които обичат природата и растенията.

Баба Ванга е казвала неведнъж докато беше жива, че човешките лекове растат под краката ни и пред очите ни. Ясновидката е смятала, че хората трябва да се лекуват с тези растения и билки, които растат близко до тях.

Баба Ванга не е държала на строгите пропорции в дозирането на природните лекарства. Много от тях тя е предписвала на око, тъй като е била убедена, че билките не могат да навредят, освен ако не се смесват такива, които са несъвместими една с друга.

За миома нарпример Баба Ванга препоръчва да се пие отвара от невен и турта. Чаят се приема три пъти дневно по една чашка, а продължителността на лечение е поне месец. Според Баба Ванга сместа се прави по следния начин – две лъжици цвят от турта се запарва в литър вода. След като изстине, течността се прецежда и се приема всеки ден три пъти по една супена лъжица половин час преди хранене в продължение на месец.

При миома също пророчицата препоръчва по една кафеена чашка сок от черна ряпа сутрин на гладно. Това се прави за около 20 дни. След това се пие чай от невен и лепка два пъти на ден по една кафеена чашка.

При кръвоизлив Баба Ванга пък дава рецепта да се смесят и да се разбъркат добре 6 белтъци от яйца с половин чаена лъжичка лимонена киселина. Тази смес се изпива и ако кръвоизливът не е спрял се повтаря процедурата.

При мастит пък петричката ясновидка дава съвет да се омеси малка тестена питка от меко тесто, която да престои цяла нощ без да се пече. След това тази питка се поставя на болното място. Питката се приготвя от ръжено брашно, масло и прясно мляко. Меси се и се слага на болното масто няколко пъти, докато маститът не отмине.

Рецептата на Баба Ванга при нарушена обмяна на веществата пък включва чай от жълт кантарион, който да се вари около 2 минути. Тази отвара се приема по една чаена лъжица сутрин на гладно, докато течността не свърши.

от

Нина Тодорова

10 май 2014, 10:31

Нина е главен редактор на Kulinaria.bg, изкусен майстор в кухнята и естет.
Обожава фотографията, любител е на автомобилите и високите скорости, най-вече Бъмбълбий.

Небето е лимитът. Полетите и скоковете от високо – изключително изживяване, скоковете в дълбоко – истинско предизвикателство.
Отхапаната ябълка е страст, особено гарнирана с шоколад и сладолед. Винаги може повече и още!