Остров Света Анастасия приема туристи от средата на май

1
Добави коментар

Остров Света Анастасия приема туристи от средата на май

12.05.2014

На  острова текат последни довършителни работи по ресторанта, лекарната за билки и музея, в подготовка за посрещане на първите туристи. Три курса дневно ще изпълнява туристическото корабче, което ще тръгва от кея на Моста в Бургас, а при лошо време – от бургаското пристанище. Плавателният съд разполага с 210 места. От Община Бургас водят разговори и с други собственици на корабчета, за да се осигурят повече курсове през активния летен сезон, когато се очаква наплив към острова от български и чужди туристи. Отиването и връщането до най-новата туристическа атракция ще струва 9 лв., а деца до 7 години и хора с увреждания ще се возят безплатно.
На остров Света Анастасия туристите ще могат да посетят църквата, пазеща вековна история, да опитат от здравословните продукти в лекарната, да си купят сувенир за спомен. В интерактивния  музей с 3D анимация и звуково-светлинни ефекти на зрителите ще бъде показвана историята на Острова и легендите, които витаят около него. Менюто в ресторанта ще включва по няколко ястия и напитки,  като е направено така, че да даде възможност на туристите за ограниченото време на престоя си да вкусят от всичко най-типично за региона. Обедното и вечерното меню ще са на цена от 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 12 г.
Гостите  ще имат възможност да закупят комбинирани пакети, които съчетават пътуване с кораб, хапване в ресторанта, с или без включено посещение на музей. Пакетите дават отстъпка от индивидуалните цени до около 15 %. Намаления ще има и за групи, както и за  туроператори.