Билки, които помагат при кървене на венците

15
Добави коментар
vandv
vandv

Билки, които помагат при кървене на венците

май 14, 2014
Полезно

0

Причините за кървене на венците могат да бъдат разнородни. Кървенето може да бъде причинено от лоша устна хигиена, наличие на зъбен камък, небалансирано и неправилно хранене, алергия към някои от съставките на пастата за зъби, която ползвате и др. Независимо от причините, важното е да се предприемат някакви мерки, за да не се стигне до усложнения.

 За профилактика: Мийте редовно зъбите си. Плаката, която се натрупва по зъбите при хранене, е причина за появата на зъбен камък, което е предпоставка и за появата на възпаление на венците. Ако в момента  нямате условията за това, изяжте една ябълка или някакъв друг твърд плод или зеленчук.

Задължително хапвайте храни, богати на калций.
Намалете захарта. Освен, че вреди на зъбите, захарта вреди и на стройната фигура.
Редовно посещавайте стоматолога си и поддържайте зъбите си здрави.

Лечение в домашни условия: Изплаквайте устата си с изстинал черен чай. Той е подходящ,  понеже съдържа танин, който от своя страна има стягащо действие.

Билките, които имат антисептични и стягащи свойства, благодарение на които могат да помогнат при този вид проблем, това са:

Брястолистното орехче – вземете няколко цвята от билката и ги залейте с вряла вода. Запарете за около 10 минути, прецедете  и оставете да изстине. След това изплакнете устата с тази отвара.

Лайката – залейте с вряла вода 2 супени лъжици от билката. Запарете за 10 минути, прецедете и оставете да изстине. Изплакнете устата няколко пъти с отварата.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 7.0/10 (2 votes cast)

Билки, които помагат при кървене на венците, 7.0 out of 10 based on 2 ratings

tweet

Маска за лице с цветове от невен

Гаргара със солена вода при болки в гърлото

Свързани статии

Заболявания на…

фев 22, 2013 0

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0