Хармония в детската стая

1
Добави коментар
daydreamer
daydreamer

Хармонията в интериора въздейства пряко върху поведението на подрастващите, затова от голямо значение е как изглежда детската стая. Най-добре е тя да бъде ориентирана на изток. При избора на цветовете за килима, дамаските и пердетата не се придържайте към неписаното правило, че момичетата харесват розово, а момчетата – синьо.

Жълто, оранжево и тревисто зелено са най-добрите цветове за детската стая – носят хармония.

Свръхактивните деца се чувстват най-добре в по-малка стая с пухкаво килимче. В случай че малчуганът е спокоен и срамежлив, за него е по-подходящо обширно помещение, боядисано в зелено и червено, в което да прониква много светлина. Артистичните деца се чувстват отлично в кремави стаи с ярки щори, чиито под е застлан само с паркет или теракота.

Положително въздействие върху детето оказва картина, окачена точно срещу вратата или на дясната от нея стена. Най-добре е то да си я избере само. Дори вкусовете ви да не съвпадат, трябва да си дадете сметка, че то вече е личност със собствено мнение и че няма нищо лошо да го наложи в своята неприкосновена територия.

Поставете в стаята на тийнейджъра тиктакащ часовник. Самият му звук приучава към дисциплина. Глобусът или географската карта стимулират жаждата му към познания, а кварцов кристал, поставен в североизточния ъгъл на бюрото, му помага да усвоява учебния материал с по-голяма лекота. За да не се разконцентрира, е добре бюрото да се поставя точно пред прозореца. Под кревата трябва да цари идеален ред, иначе хаосът ще обхване и мислите му.