Suunto – часовник или ръчен компютър

15
Добави коментар
vandv
vandv

Часовниците на Suunto са пуснати на пазара през 1936 година. Първоначално екипът на компанията предлага различни компаси и оборудване за гмурци и след това пренасочва дейността си към производство на първокласни часовници. Те са с високо качество и са оборудвани с най-актуални технологии. Екипът на компанията обръща внимание на всеки детайл при изработката на своите модели.  В технологично отношение това са доста иновативни продукти и могат да бъдат използвани от хора с различни професии и то не само за да се проверява колко е часът.  Марката Suunto предлага специални колекции за гмурци, почитатели на изкачванията в планината и други любители на екстремните изживявания. Тези часовници са с висока степен на водоустойчивост и са оборудвани с компас, термометър, барометър, GPS  и други подобни екстри. Някои от по-усъвършенстваните часовници имат и опция за отчитане на пулса на сърцето. Затова тези часовници са много подходящи за любителите на активния начин на живот. 

Часовниците с марка Suunto са перфектната компания на мъжете със спортен дух. Те имат достатъчно функции, за да бъдат достойни техни спътници в различни приключения.  Същевременно са с модерна визия и са идеални аксесоари, пасващи на всякакво облекло и поводи.  Компанията предлага интересни модели и за дамите. Сред тях също има такива със спортна визия. Те по достойнства не отстъпват на мъжките часовници, но същевременно са с по-подходяща за представителките на нежния пол дизайн.  Това, което отличава мъжките часовници на Suunto  от спортните модели на други марки, е това, че наподобяват мини компютри. Те имат екстри, които са доста по-специфични. Имат режими на работа, които пасват на различни спортове. С тях всеки спортист може да следи постиженията си и да се информира за това как трябва да  планира заниманията си, за да имат те максимално добър резултат. Особено впечатляващи са моделите от серията Ambit. Те са изключително богати на функции като алтиметър, таймер за обратно броене,  хронометър и дигитален компас, термометър календар.

 

Видео ревю на Suunto Core Sahara Yellow:

 

С тях може да се измерва и пулса на сърцето. Интересното при модела Suunto Ambit2 S Red, че притежателите му могат да применават между различни режими на работа в съответствие с практикувания в момента спорт. Представителите на серията Core  също правят впечатление със своите възможности. Suunto Core притежава сензор за налягане, който работи в четири основни режима, включващи и автоматичен режим, при който сензор улавя движението Ви или липсата на такова, вследствие, на което превключва между алтиметър и барометър. Който и модел с марка Suunto  да изберете то със сигурност ще останете доволни от неговите възможности, тъй като те са изключително иновативни продукти.