Няколко напитки за „вечна“ младост

18
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

През вековете много лечители са се опитвали да открият еликсир на безсмъртието. В крайна сметка така били създадени достатъчен брой ефективни напитки за „вечна“ младост.

Повечето от тези напитки, се приготвят много лесно.

Предлагаме ви няколко напитки за „вечна“ младост, които споделят колегите от bolime.net.

Тибетска жива вода

Сложете в глинен съд планински кристал, опушен розов кварц, аметист, опал и сердолик. Покрийте с вряла вода и сложете на слънце, докато трае светлата част на деня. Такава вода подмладява, дава жизненост и служи като профилактика на различни заболявания. Водата се пие всеки ден по 2-3 чаши. Също така се използва локално за триене, като лосион, компрес, за да омекотите кожата. Тази вода ще предаде еластичност и ще изглади кожата, както и ще се отрази добре при порязвания, натъртвания и изгаряния.

Напитка на древните тибетски монаси

Необходими са ви равни части от лайка, жълт смил или безсмъртниче, корен от жен-шен и брезови пъпки. Заливат се с около половин литър вряла вода и така престояват около 20 минути. Прецежда се и се пие. Този чай трябва да се употребява редовно поне половин година, за да има ефект. За по-добър вкус може да добавите мед.

Индийски еликсир

Сварете 2 смачкани скилидки чесън в 1 литър прясно мляко. Оставете да престои в продължение на един час. Пийте по половин чаена чаша 2 пъти на ден.