Роман Полански написа предговор на книга за живота на убитата му съпруга Шарън Тейт

2
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Признатият режисьор Роман Полански написа предговор на книга за живота на своята съпруга, актрисата Шарън Тейт, съобщи „Гардиън“. Тейт беше убита през 1969 г. Творбата е озаглавена „Sharon Tate: Recollection“ и е дело на сестрата на актрисата  – Дебра. Тя ще бъде публикувана на американския книжен пазар следващия месец.

Полански, носител на „Оскар“, пише:

„Дори след 40 години ми е трудно да пиша за Шарън. Невъзможно е, разбира се, да си представя какво щеше да се случи, ако тя беше продължила да живее. Но тази книга ми помага поне да си спомня какво беше преди“.

Шарън Тейт беше убита през 1969 г. заедно с трима нейни приятели от съучастници на американския престъпник Чарлс Менсън. 26-годишната актриса трябваше да роди само 2 седмици преди да бъде убита. Престъплението е извършено в дома на Тейт и Полански в Лос Анджелис, където те живеят по онова време.

В творбата са включения и изказвания на Пати Дюк, Джейн Фонда и Джоан Колинс, участвали заедно с Шарън Тейт в култовата драма от 1967 г., „Долината на куклите“. Филмът е по едноименния бестселър на Джаклин Сюзан.

Свързани заглавия
Саманта Геймър простила на Роман Полански

Мемоарите на предполагаемата жертва на Роман Полански излизат през септември
Предполагаемата жертва на Роман Полански пише мемоари
Чарлс Менсън и Роман Полански се срещат

„Долината на куклите“ тук