Екип на Климафрост в завода на Daikin в Остенде, Белгия.

1
Добави коментар
Kotosol
Kotosol

Посещение в завода на Daikin в Остенде, Белгия

   През месец май 2014г. представители на “Климафрост” посетиха заводите на Daikin в Остенде, Белгия. В резултат на дългогодишната ни работа с климатични системи Daikin (респективно многобройните монтирани и поддържани климатици) нашата фирма бе сред малкото фирми, които бяха поканени да се запознаят отблизо с най-новите разработки и постижения на Дайкин в областта на климатичната техника.

 

През 1973г. Daikin Industries Ltd. открива своя централа в Остенде, Белгия, като с бързи темпове успява да се приспособи към икономиката на този регион. На този етап служителите на Daikin Europe N.V. Белгия наброяват 1600.

Централата в Остенде се превърна във важно звено за проучване и разработка на нови технологии, като производството основно е ориентирано към системи за отопление и охлаждане за битово и промишлено приложение, както и към въздухопречисващи системи. Рутината натрупана през годините води до появата на EDC /EMEA Development Center/. Изследователските отдели в EDC предоставят на изследователите възможността да симулират климатичните условия, характерни за европейския пазар. А това неименуемо е предпоставка за въвеждането на иновативни и енергийноефективни решения за климатизация. Ние имахме привилегията да се докоснем до мащабите на производствения процес и определено „бяхме впечатлени“.

 

Още снимки от завода на Daikin: