Правила на живота – Брус Уилис

2
Добави коментар
lozanov
lozanov

„Загубата на коса, плешивостта – това е начинът на Господ да ми напомни, че аз съм човек , а не маймуна“

Моето утро – това са спанак и яйца , но първо и преди всичко – яйца.

Всички пишат за мен така, сякаш знаят всичко за мен , а дори и това, което аз не знам за себе си . И това ме устройва, защото само в част от статиите ми изглеждам като истински цар на пърдящите.

Аз осъзнах, че просто няма да се разбирам със себе си, ако започна да използвам Twitter. Аз дори си казах: с  Twitter започва безумието.

Може би, в света има само две или три страни , където бих могъл да отида и да остана неразпознат. Толкова сега съм известен. Fucking супер – звезда.

Винаги съм си мислел , че най-доброто нещо , което ще направя в живота ми, аз ще направя между четирийсет и шейсет. Така и се случи.

60-тте – това е просто разновидност на петдесетте, а петдесетте – почти същото като четиридесетте.

Всеки – без значение на колко години е – някъде вътре се чувства като на 24 години.

Аз никога за нищо не съжалявам. Много често се случва: това, за което сега съжаляваш, в крайна сметка води след себе си нещо голямо.

Изглежда, че на кариерата ми и дойде края, дългоочакваният момент, когато вече няма нужда да съм човекът, който спасява света. Отегчен съм до смърт да тичам пред камерата с пистолет в ръка.

„Умирай трудно“ е  един от любимите ми филми , въпреки че в него има прекалено много  сквернословя. Но това е, защото в този момент  дойдох в киното от телевизията, където  бе забранено да се псува, и най-накрая се чувствах свободен . Когато филмът излезе, се обади леля ми и каза: „Харесва ми твоя филм, момчето ми , но защо  ти толкова ругаеш?“

Продължение ? Аз дойдох в този бизнес дълго преди те да измислят тази глупава дума. Преди ние просто казвахме: “ Нека да направим още един“.

Жанрът екшън сам се навря в ъгъла . Зрителите искат разнообразие, а на нас просто ни свършиха злодеите. Терористи бяха,  гангстери бяха,  бяха дори и извънезмни. Сега какво? Опитано е всичко.

В киното всичко е толкова просто : слагаш си  каубойска шапка – и ти вече си герой.

По-рано изкуството имитираше живота. Днес животът  имитира изкуството .

Не ми харесва нашия свят. Всичко в него е подредено  през задника, а в действителност може да бъде много по-мъдър.

Не можете да отмените миналото. Но вие  можете да не го повтаряте.

Уморен съм да отговарям на въпроси за политиката. Аз просто искам в правителството да има  по-малко излишни хора. Искам правителството да се намесва по-малко в живота. Искам от тях да спрат да се гаврят с  моите и вашите пари. И искам всички тези шибани лобисти да се изметат от Вашингтон. Но аз съм аполитичен. Така че и това запишете. И аз не съм републиканец.

Моята страна е основана на жестокост. Веднага щом пристигнахме тук , ние веднага казахме на индианците: “ Е, сега , пичове, имаме за вас една неважна новина, има една малко по-лоша новина, и една настина много лоша новина. Невжната новина е, че сме тук. Малко по-лошата новина е, че ние няма да се махнем  никъде от тук. И наистина много лошата новина е, че ние ще вземем всичката ви земя – всяко шибано парче, което вие, пичове,  имате – и в замяна ще ви дадем парче пустиня с размерите на пощенска марка. Но веднага след като ние открием петрол там, ние ще ви вземем и тази земя, а ще ви дадем  да изберете площ с размерите на половин марка някъде в Аризона и ще разпръснем из пустинята одеяла с едра шарка, за да вървите по дяволите“.  И ако това не е жестокост , какво, по дяволите, е това ?

Всеки трябва да има право да носи оръжие . Ако вземете оръжието от гражданите, спазващи закона, то ще остане  само у психопатите.

Дори и най- закоравелият пацифист ще се сражава за живота си , ако някой се опита да го убие. Когато става въпрос за живота ви, не ви пука за убежденията,  и ако нямате оръжия , ще се биете с камъни или ще вземете  стола. Или може би аз  просто твърде често гледам  филми, в които съм играл?

Не ми харесва, когато хората казват „Какво,  нов  филм с Брус Уилис? Пичът ще спаси света отново?“

Аз съм от южната част на Джърси, така че винаги чувствах много общо с обикновените хора.

Така се случи, че аз живея в Лос Анджелис , който е най- замърсеният град в света. Казват, че ако вашето дете израства в Лос Анджелис – това е като да пуши по половин кутия на ден. Въздухът тук е толкова мръсен , че от него може да се изцапаш.

Аз за пръв път се замислих, че съм смъртен, когато за пръв път ми се роди дъщеря.

Забележете как съвсем малки деца понякога буквално потискат желанието да се говори ? Това е един добър урок за всички нас : да научите нещо, само когато мълчите и слушате.

Господ – това е снегът наоколо, пъпките по дърветата , раждането на дете. Такъв е моят Господ.

Не съм сигурен,  че моето мнение струва нещо – защото аз съм актьор. Защо въобще актьорите мислят, че  мнението им има значение? В последните шест месеца да сте чули от актьори нещо разумно?

Понякога не мога да си спомня какво беше миналата седмица, така че няма смисъл да ме питаш за това, което беше преди една година.

Винаги ме е обърквал въпроса-  какво е  да бъдеш  мултимилионер .

Аз не  крещя на всеки ъгъл, че съм знаменитост , и че ние със съпругата ми сме толкова богати . Аз самият сменям пелени. И чистя на кучетата лайната!

Парите развращават, но просто така се случи , че всички се нуждаят от тях.