Новият футболен хит на Шакира

3
Добави коментар

La La La (Brazil 2014) е с участието на Карлиньос Браун, а в клипа, освен известни футболисти, се появява и синът на певицата – Милан

За седмица в YouTube видеото е гледано 50 млн. пъти и има шанс да се превърне в следващия рекордьор на Шакира след химна й за Южна Африка 2010 Waka Waka (This Time for Africa), като засега се представя по-добре и от официалното парче на мондиала – We Are One (Ole Ola) на Питбул с Дженифър Лопес.

За тазгодишното световно по футбол в Бразилия тя е взела песента Dare (La La La) от новия си албум Shakira – която звучи и в рекламата на киселото мляко „Активия“, – пренаписала е текста и е заснела интернационален клип, представящ държавите финалисти.

Режисьор е Жоме де ла Игуана, екранизирал редица други нейни песни (No, Gypsy, Rabiosa, Loca, La Tortura и др.), а легендарният бразилски музикант и продуцент Карлиньос Браун участва в записа като представител на страната домакин.

Освен собствената й половинка – защитникът от „Барселона“ Жерар Пике, на екрана се появяват футболни звезди като Лионел Меси, Ерик Абидал, Хамес Родригес, Сеск Фабрегас, Серхио „Кун“ Агуеро, Радамел Фалкао, Неймар Силва да Сантос Жуниор. Малкият Милан, който е почти на годинка и половина, също изпробва футболния си талант.

В партньорство с „Активия“ певицата е посветила тази версия на благородна кауза – инициативите на Световната програма по храните (World Food Programme) в подкрепа на ученическото хранене, като заедно ще осигурят 3 млн. порции за децата в нужда.

66 млн. деца в началните класове ходят гладни на училище, припомня Шакира и се надява, че освен борба с недохранването, тяхната помощ ще стимулира посещаемостта на учебните занятия и местните селскостопански общности.

Припомнете си и Waka Waka (This Time for Africa), гледано за четири години около 670 млн. пъти – един от рекордьорите в YouTube.