Тел Авив – wizz.air-bg.com

1
Добави коментар
agent
agent

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Тел Авив – Бен Гурион

Международно летище Тел Авив – Бен Гурион (Tel Aviv Yafo – Ben Gurion) е с IATA код: TLV. Летище Бен Гурион е най-голямото летище в Израел и е едно от двете летища, обслужващи столицата Тел Авив, като то поема предимно международния трафик от и до Израел. Летище Тел Авив е разположено в покрайнините на град Лод, на 19 км югоизточно от центъра на Тел Авив. Построено е през 1936г., а през 1973г. е кръстено на първия израелски министър-председател Давид Бен-Гурион. Летището има два действащи терминала – Терминал 1 за пътници от вътрешни полети и Терминал 3, обслужващ международните полети.

На летището пътниците могат да използват услугите на: банки, обменни бюра и банкомати има на Терминал 3, а на Терминал 1 има само банкомати. Безмитни магазини има в залите за заминаващи пътници на Терминал 1 и Терминал 3. На всички терминали има ресторанти, кафенета и заведения за бързо хранене. На няколко места на територията на терминалите можете да ползвате компютър и интернет. За хора с увреждания има специални телефони и санитарни помещения, рампи, асансьори, обозначени паркоместа. Други услуги, от които могат да се възползват пътниците на летище Тел Авив – Бен Гурион са: ложи, детски кът и синагога.

Транспорт до града

С автобус: Автобус 475 свързва летището с централната автогара на Тел Авив, а автобуси 423, 945 и 947 се движат до Йерусалим и Хайфа. Спирката им на летището е в централната му част, срещу Паркинг 1.

С влак: От Терминал 3 има влак до Тел Авив, като пътуването с него е около 15 минути.

С такси: Стоянките на такситата са на ниво G на Терминал 3.

Коли под наем: Офиси на рент-а-кар компании ще намерите в обществената зала, като може да ползвате услугите на: Sixt, Hertz, AVIS, Budget.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Тел Авив – Бен Гурион