10 събития през юни 2014 г., които не трябва да пропускате

6
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 31.05.2014

Най-ниските температури през юни ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите – между 31 и 36, според прогнозата на НИМХ. Иначе, преглеждайки събитията за месеца, ни очаква много рок и големи концерти. Стартираме на първи с Деня на детето и ако се чудите къде заведете децата – не ги водете в МОЛ-а. Ето една идея за столичани: ‘Детски панаир’, който ще се състои в градската градина пред Народния театър. Това е двудневна (31 май – 1 юни) разнообразна програма oт ателиета със свободен достъп, като целта е да се предостави възможност на по-широк кръг семейства да се включат във всички културно-развлекателни и възпитателни инициативи.

Виж още: 10-те най-интересни дестинации за юни’ 2014 10 събития през май 2014 г., които не трябва да пропускате

В началото на месеца ни очаква гореща кино премиера с участието на Том Круз, Емили Блънт и Бил Пакстън. “На ръба на утрешния ден“ разказва за войната между хора и извънземни, а централната сюжетна линия проследява преживяванията на войник от специалните части, който, въпреки че е убит на бойното поле, се събужда на следващата сутрин само за да открие, че има възможността да преживее отново съдбовния ден.

Сред интересните събития за месеца, не попаднали сред 10-те по-долу, са и единственото голямо международно състезание по спускане и кроскънтри за годината “Pamporovo Bike Cup 2014“, което ще се проведе от 20 до 22 юни в Пампорово; традиционният “Празник на черешата“ на 27 и 28 в Кюстендил и Международният фестивал на изкуствата “Перперикон 2014“ от 21 до 28.

Дългоочакваната нова серия на кино хита “Трансформърс“ идва на 26 юни. Действието този път се развива една година след събитията в третия филм от поредицата, а в основен катализатор на действието ще се превърнат действията на група бизнесмени и учени, които се опитват да разкрият тайните на роботите-трансформъри с надеждата, че по този начин ще ускорят развитието на земните компютърни технологии. Ето и 10-те събития през юни 2014, които подбрахме за вас.

1. Концерт на Лиса Стенсфийлд, София Голямата британска поп и соул певица Лиса Стенсфийлд ще пее за първи в България в зала 1 на НДК на 1 юни. Певицата удължи изключително успешното си европейско турне през изминалата година, давайки възможност на многобройните си фенове в продължение на близо два часа да слушат любими нейни песни като “Аll Around the World“, “Never, never gonna give you up“, “This is the Right Time “, “Make Love to ya“, “The Real Thing“…

2. Концерт-промоция на Б.Т.Р., София Най-успешната българска рок група за последните две десетилетия Б.Т.Р. ще представи дългоочаквания си нов албум, с който отбелязва 20 годишния си юбилей, на 5 юни в зала “Универсиада“. Специални гости в шоуто ще бъдат няколко от най-големи имена на БГ сцената. Освен представяне на песните от албума, момчетата от Б.Т.Р. планират да направят ретроспекция на най-големите си хитове през годините.

3. Концерт на Chambao, София Група Chambao гостува за пореден път у нас на 6 юни, зала 1 на НДК. Всички, които харесват тяхната музика – смесица от стиловете фламенко, чил, джаз, етно и електронна музика – са поканени да открият летния сезон с настроение и горещи плажни ритми.

4. Концерт “Обичам 90-те“, София За 7 юни, зала Фестивална, е насрочено третото издание на концертите “Обичам 90-те“. Този път хедлайнери на събитието са East 17, E-type, C-Block и Masterboy.

5. Tiesto, “Solar Summer“, София Официалният старт на 11-тото поред издание на фестивала „Solar Summer“ за 2014 ще бъде даден със самостоятелното шоу на трикратния носител на титлата „Най-добър диджей в света“ – Tiesto, на 7 юни. Партито ще бъде в парка на летище София, Терминал 2, а след това събитието ще се пренесе на Какао бийч, където през лятото феновете на електронната музика в България ще могат да видят Richie Hawtin, Jamie Jones, Fedde Le Grand, Marco Carola, Loko Dice, Victor Calderone, Noisia и др.

6. Концерт на Iron Maiden, София Британската хеви метъл група Iron Maiden ще зарадва своята публика в България с концерт на 16 юни 2014 г. в зала „Арена Армеец“. София е една от последните спирки в супер успешното турне Maiden England Tour. Брус Дикинсън и компания са обещали, че това ще е последният шанс за многобройните им почитатели да видят на живо изпълнения на хитове от 80-те като “The Number of the Beast“, “Run To The Hills“ и “Running Free“.

7. Концерт на Ayo, София Ayo започна турнето си в Европа с един месец закъснение, затова и обявеният първоначално концерт в София на изпълнителката през май в зала 3 на НДК, беше преместен на 19 юни. Аyo обещава на феновете си шоу, изпълнено с много позитивна енергия, съчетана с красиво и мелодично звучене.

8. Концерт на Тори Еймъс, София Една от най-открояващите се съвременни лайф изпълнителки, Тори Еймъс, идва в България за да представи предстоящия си студиен албум “Unrepentant Geraldines“. На 20 юни в Зала 1 на НДК американската легенда ще докаже, че определението на списание Rolling Stones “един от 5-те най-добри изпълнители на живо в света“ не е случайно.

9. Еньовден в Етъра, АЕК Етър Големият летен празник Еньовден е неизменна част от културните събития в Архитектурно-етнографски комплекс “Етър“ – Габрово.  На 22 юни там ще може да се усети духа на Еньовден сред аромата на прясно набрани билки. За пръв път празника е възстановен през 1993 година. “Еньовден в Етъра“ бе отличен със специалната награда на журито за устойчиво събитие в областта на културния туризъм на ХI-тото Международно изложение “Културен туризъм“. През февруари тази година Архитектурно-етнографския комплекс бе удостоен и с наградата “Златен приз“ “За съхраняване и популяризиране на българските народни занаяти и традиции“ за 2013 г. на международната туристическа борса Ваканция и СПА ЕКСПО.

10. Kavarna Rock, Каварна Организаторите на Kavarna Rock обещават деветото му издание да взриви феновете повече от всякога. Тази година събитието стартира на 27 юни с първия в историята на фестивала Kavarna Black sea Battle of the Bands, в който се предоставят уникалната възможност на млади рок групи от България, Румъния, Русия, Турция, Грузия, Молдова и Украйна да се впуснат в музикална “битка“. Иначе на сцената на рок фестивала ще се качат Sabaton, Krokus, Gotthard, Pretty Maids, Jon Uli Roth I Jorn. Хейдлайнер на 28 юни ще бъде култовата група Europe, а на 29 Helloween.

Коментари

коментар(а)