Събития за Деня на детето – 1ви юни

3
Добави коментар

1-ви юни е един от празниците харесван и от малки, и от големи. Големите си припомнят своето детство и се превръщат покрай децата си по-скоро в пораснали деца, отколкото да се държат като възрастни. А малчуганите… те са ясни – цял ден игри, игри и забавления. Освен това празникът е приятен и с друго – в края на май вече започваме да усещаме лятото, а на 1ви температурите обикновено са приятни, а времето е хубаво и слънчево.

 

1ви юни в София
Детски панаир в Градската градина

В Градската градина в София (Градинката пред Народния театър) на 31ви май и 1ви юни ще се проведе изключително интересно мероприятие – детски панаир. Ще бъде отворено за посетители от 10:00 до 19:00 , а достъпът ще бъде безплатен. Ще има много щандове и ателиета, като например за стъклопис, стенопис, грънчарство и фотография. Също така ще има места за йога, шах и танци. Уверяваме ви, че ще бъде интересно както за малки, така и за големи!

 

1ви юни в Пловдив
Празник на детето в Стария град

В Пловдив малчуганите ще могат да се забавляват на своя ден в Стария град. Община Пловдив, заедно с други участници ще организират редица забавления за децата, като например работилници, театър, игри, както и много песни и танци. Щандовете и ателиетата ще се намират на различни места в Стария град, като тяхното точно разположение може да видите тук.

 

1ви юни в Варна
Денят на детето край морето

И във Варна текат големи приготовления, за да могат малките варненци да се забавляват на празника си. Отново начело в организацията е Община Варна. Програмата стартира в 10:00 на 1ви юни и ще се проведе на плажната алея до Трета буна. Акцентът на забавленията ще бъде водата и водните спортове. Във водата ще има яхти и ветроходи, а децата ще могат да се забавляват с предоставени сърфове. За тези, които искат да останат на плажа ще са подготвени игрища за плажен волейбол и футбол. Кулминацията ще е подготвената регата, която ще се проведе край буната. Освен това за доброто настроение на малките варненци ще се грижат клоуни, които освен, че ще правят смешки, ще раздават и подаръци.