“Ruža“ на Дино Мерлин за хора в нужда

17
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Босненският изпълнител и композитор Дино Мерлин, популярен у нас с евъргрийна ‘Jorgovani’, който изпълнява със сръбската певица Весна Змиянац, представи новата си песен ‘Ruža (svako ima nekoga da mu ruke pruža)’.

Харесай страницата ни във Facebook

Песента и клипа са посветени и в помощ на пострадалите от наводненията в Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия.

В клипа са включени и телефоните за дарителски обаждания на Червения кръст в трите държави.

Видеото е дело на Агенция “Fabrika“ и в него са използвани видео материали от телевизиите BHRT, HRT и RTS, както и фотографии на Dinne Kasala, Dejana Vekića и Velije Hasanbegovića.

Песента “Ruža“, което в превод на български означава „роза“, е част от предстоящия нов албум на изпълнителя. В нея участие взима и популярният турски кларинетист Хюсни Сенлендиричи.

Дино Мерлин работи по новия си проект цели пет години и пускането му е било на дневен ред, преди трагедията сполетяла бившите югорепублики. Бил е заснет и клип към друга песен, с която той е възнамерявал да стартира представянето на новите песни, но след наводненията изпълнителят решава да отложи премиерата на видеото и албума.

“Албумът може да почака, но хората в беда – не“, казва Дино. Средствата от песента “Ruža (svako ima nekoga da mu ruke pruža)“ ще отидат именно за тях. Мерлин е сред първите популярни личности ангажирали се да помогнат след голямото природно бедствие.

Сръбската икона в музиката Цеца, също дарява огромна сума на своите сънародници, които пострадаха по време на големите наводнения в Сърбия. За момента изпълнителка предпочита да не назовава сумата на своето дарение.

Към нея се присъединяват и още две много популярни у нас изпълнители от бивша Югославия – Лепа Брена и Драгана Миркович, които са подпомогнали каузата и са дарили огромни суми за пострадалите в Сърбия, Босна и Хърватия.

Плюс или минус получава парчето от вас – очакваме да разберем от коментарите ви!

Коментари

коментар(а)