Колко често трябва да подстригваме косата

1
Добави коментар
efektna
efektna

Еднозначен отговор на този въпрос – няма. Красивата коса изисква ежедневни грижи, като правилно сресване с подходящите за конкретния тип коса – гребен или четка, редовно измиване на скалпа и косата с подходящ за нейния вид – продукт. Балсам или маска, които да възстановят нейната структура, ако това е необходимо. И най-вече редовно подстригване на увредените от външни влияния, краища на косата.

Колко често да бъдат подстригвани краищата на косата е строго индивидуално. Ако имате здрава и нетретирана по химичен път коса, може да го правите веднъж на няколко месеца. Ако обаче косата ви е тънка, третирана с бои или склонна към цъвтеж и накъсване, трябва да подстригвате увредените краища всеки месец. Вашият фризьор най-добре може да прецени колко често да  подстригва косата ви, освен това той може да ви даде ценни съвети как да предпазите нейната здравина и блясък, като същевременно може да ви направи процедури, които допълнително да я заздравят.

Премахването на цъвтящите краища на косата може да се извърши, освен чрез тяхното отрязване и чрез обгаряне, при което кичур коса се навива на фитил, така че да изпъкнат само цъвтящите косъмчета, които се изгарят внимателно, като по този начин се премахва само увредената част, без да се намалява, като цяло дължината на косата.

Редовното подстригване не води до драстично скъсяване на дължината  косата. Напротив, освободена от увредени краища, тя расте безпроблемно, а здравият и вид е предпоставка за по-добър вид на вашата прическа.