Флексодон С / Flexodon C таблетки х 30

13
Добави коментар

Флексодон C подпомага защитата на хрущяла и образуването на колаген за нормалната функция на ставите. Съдържа комбинация от глюкозамин, хондроитин и витамин С. 

Подходящ за:

Възрастни и деца над 12 години.

Активни съставки:

1 таблетка съдържа: 500mg глюкозамин сулфат, 100mg хондроитин сулфат, 20mg витамин С.

Други съставки: втвърдител желатин, пълнител микрокристална целулоза, антислепващ агент магнезиев стеарат. 

Дозировка:

По 1 таблетка 3 пъти дневно по време на хранене или след храна. Поглъщайте цялата таблетка с вода. Ако не можете да я погълнете цяла, можете да я разчупите и след това да я изпиете с вода.

Ако забравите да вземете таблетка Флексодон C, следващият път вземете обичайното количество, само една таблетка. Пропускането на една таблетка не намалява ефикасността на Флексодон C. 
За оптимален ефект се препоръчва прием в продължение на 3 месеца. Препоръчително е курсовете да се повтарят пролет и есен.

Предупреждения:

Флексодон С е хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Не е подходящ за деца под 12-годишна възраст. Бременни и кърмещи жени трябва да се консултират с лекар.

Да се съхранява на сухо място при температура под 25 ° C. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
 

 

Витамин С допринася за образуване на колаген за нормалната функция на ставния хрущял и костите. Колагенът е естествен протеин в съединителната тъкан на мускулно-скелетната система на човека , т.е. в костите и ставните структури. Глюкозамин и хондроитин са основните компоненти на ставния хрущял и други съединителни тъкани, т.е. костите, ставните връзки и сухожилията. В човешкото тяло тези вещества са важни за поддържане на тяхната гъвкавост и сила. Глюкозамин сулфатът значително стимулира хрущялните клетки при синтеза на глюкозаминогликани и колаген. Той увеличава и синтеза на хиалуронова киселина, която смазва ставните тела и поддържа гладки хрущялните повърхности. Хондроитин сулфатът също увеличава синтезиращите способности на хрущялните клетки. От друга страна, поради дългата си структурна верига, той успешно задържа действието на ензимите, които причиняват промени в хрущяла. 

Производител: Medicom International s.r.o. 

Прочети още