9 идеи за малка и функционална баня

17
Добави коментар

Вярвате или не, малката баня също може да изглежда просторна и да бъде също толкова практична, ако използвате правилно пространството, с което разполагате. Повечето от нас не живеят в големи апартаменти, а банята заема една още по-малка част от квадратурата на жилището. Ето защо често сме изправени пред предизвикателството да търсим практични решения за помещенията вкъщи. Ще ви покажем 9 идеи за банята. Убедете се сами, че малката баня може да бъде също толкова прекрасна, ако следвате няколко прости правила. А ако търсите майстор или фирма за ремонта на вашата баня, намерете го в MaistorPlus.com! Публикуването на заявка в сайта е безплатно и ви позволява да сравнявате офертите и репутацията на няколко изпълнители във вашия район.

Вижте още: Интерериорен справочник за баня

Сложете по-голямо огледало. Чрез рефлектирането на образите, пространството визуално ще се разшири.

Ако вратата на банята се отваря навътре, ще отнема голяма част от площта, с която разполагате. В този случай е по-добре посоката на отваряне да бъде обърната.

Пространството над тоалетната или под мивката пък може да се използва за шкафове и съхранение. Мислете практично и потърсете начин как всеки елемент в банята може да се впише в наличното пространство.

Вместо вана, която ще заеме половината от вашата баня, изберете един от ъглите на помещението и позиционирайте душа. Може да бъде само душ или да заградите мястото с душ кабина. Прозрачните стъкла ще създадат илюзия за простор, тъй като ще ви позволят да виждате двата края на помещението.

 Ако все пак държите на ваната – по-добре изберете такава, която е комбинирана с душ, за да спестите място.

Не забравяйте, че малката баня ще изглежда по-просторна, ако избягвате тъмните цветове за сметка на светлите тонове и силното осветление в помещението. 

Вижте също: Лепене на плочки – цени

Трябва ви майстор за банята? Потърсете го в Maistorplus.com! Направете заявка безплатно, сравнете оферти и изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт.