Статистика за оценките по БЕЛ и Математика от НВО 2014 след 7-ми клас

13
Добави коментар
kodbg
kodbg

Национална класация по Математика

Пояснения:
5 и 6 клас: За учениците в тази класация ще се изчислява рейтинг от проведените състезания.
Той ще отчита всички състезания без едно, на което ученикът не се е явил. Тоест, ако от 8 състезания се е явил на 7, а на осмото не е – ще се отчита резултатът от 7-те състезания. Рейтингът допуска само едно неявяване! Ако от 8 състезания, ученикът се е явил на 5, ще се изключи само 1 състезание и рейтингът ще бъде сметнат на база на 7 състезания, с включването на две нули на местата на 6-то и 7-мо състезание, на които той не се е явил. Ако състезателят се е явил на всички състезания, то Рейтингът се калкулира на база на всички резултати – няма отпадане на най-слабия резултат! Състезанията, които са включени в националната класация по математика за 5 и 6 клас са Хитър Петър, Черноризец Храбър, Иван Салабашев, Областен кръг на Олимпиада по математика, Пролетни математически състезания, Европейско Кенгуру, Математически турнир Акад. К. Попов, Шумен, Състезание на ПЧМГ, София. Националната математическа класация ви дава богат избор за различни извадки – общи класирания по класове, резултати на ученици от дадено училище, резултати на ученици от даден град, сортиране по произволен параметър.

7, 8, 9, 10, 11 и 12 клас: Учениците в тази класация ще имат два рейтинга:
Рейтинг 1 ще отразява общите им постижения от всички състезания, включени в класацията. Ако ученик не се е явил на някое от състезанията, той получава 0 точки за него и това ще намали общия му рейтинг!
Рейтинг 2 ще оценява резултатите на ученика само от от следните състезания – Есенен Математически Турнир – ЕМТ (за 9 – 12 клас), Зимни Математически Състезания – ЗМС, Пролетни Математически Състезания – ПМС, Олимпиада по математика – Национален кръг. Както и при другия рейтинг, ако ученик не се е явил на някое от 4-те изброени състезания, той получава 0 точки за него и това ще намали общия му Рейтинг 2.
Състезанията, които ще бъдат включени в националната класация по математика за 7 – 12 клас са: Есенен Математически Турнир – ЕМТ, Зимни Математически Състезания – ЗМС, Пролетни Математически Състезания – ПМС, Областен кръг на Олимпиада по математика, Национален кръг на Олимпиада по математика, Черноризец Храбър, Иван Салабашев, Европейско Кенгуру.