Прага – самолетна екскурзия (02.04.-05.04.2015)

0
Добави коментар
reyma
reyma

АПРИЛСКА ВАКАНЦИЯ В ЗЛАТНА ПРАГА СЪС САМОЛЕТ – LAST MINUTE ОФЕРТА (КАТОЛИЧЕСКИ ВЕЛИКДЕН)
Екскурзия със самолет с обслужване на български езикДати: 02.04.-05.04.2015
LAST MINUTE ОФЕРТА: 599 лв с включени летищни такси Промоционалната last minute оферта е валидна за ограничен брой последни места.
Прага е уникално архитектурно съчетание на стилове от различни периоди – барок, рококо, романтизъм, кубизъм, готика. Градът е част от световното наследство на Юнеско със своите удивителни забележителности..потопете се в магията на миналото, в реставрираните и запазени завинаги архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговата архитектура, старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.

Акценти:- директен полет с удобни полетни часове- 3 нощувки със закуски в хотел с пряка връзка до центъра на Прага- Бонус круиз по Вълтава с екскурзовод на български език- екскурзоводско обслужване на български език

Програма:
Първи ден (02.04.2015):Среща на летище София. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:30 ч. Посрещане на летище Прага от български представител на посрещащата агенция и трансфер до хотела за оставяне на багажа. Класическа пешеходна обиколка с екскурзовод на български език (включена в цената, необходимо е ползване на градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): Страховския манастир, от който се открива прекрасна гледка към Стария град и Пражкия замък; Лоретанския площад с Чернинския дворец – днес седалище на Министерството на Външните работи и красивата барокова църква Лорета – копие на къщата на Дева Мария в Ефес, където се намира „Пражкото слънце“, чиито лъчи са украсени с 6222 диаманта. Обиколката ще продължи към Храдчанския площад и дворцовия комплекс „Храдчани“, служел за резиденция на князе и крале (най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента), изящната готическа катедрала „Свети Вит“ с витражите от цветно стъкло, един от които е дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, двореца Щернберг – с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца. Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица, Старото кметство, Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай, Карловия мост с 30-те си барокови скулптури, между които и тази на светите братя Кирил и Методий, тясната Карловата уличка, ренесансовия кладенец от 1560 г. в центъра на Малкия площад, Староместкия площад – готическата катедрала Дева Мария пред Тин от 14 в. с тържествените си кули, търговския център на средновековния град Ungelt, паметника на Ян Хус, Пражкия меридиан – на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на вече несъществуващата колона на Дева Мария, Староместкото кметство и прочутия часовник с апостолите „Орлой”.Връщане в хотела за настаняване (необходимо е ползване на градски транспорт).Свободно време.Нощувка.
Втори ден (03.04.2015):Закуска. Круиз по Вълтава с екскурзоводско обслужване на български език (включено в цената, необходимо е ползване на градски транспорт; Продължителност: около 1 час).Свободно време в Прага с възможност за индивидуално посещение на Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка или
*По желание – Целодневна екскурзия до Карлови Вари с български екскурзовод /с предварителна заявка и заплащане/ – включва пешеходна обиколка на най-красивата част на курортния град – хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, Гейзерът, бароковата църква Мария Магдалена, Хотел Пуб, Руската църква, музея на Ян Бехер – създател на прочутия ликьор Бехеровка. *По желание вечерта: Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз-блус концерт на живо. / Начало: 20,30 ч. – само с предварителна заявка и заплащане/Нощувка. 
Трети ден (04.04.2015):Закуска. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на уникалната зоологическа градина на Прага или*По желание – Целодневна екскурзия до Дрезден, Германия с български екскурзовод /с доплащане/ – включва пешеходна обиколка из красивите улички на града с уникална архитектура и възможост за самостоятелно посещение на Цвингер в свободното време – Цвингерът е архитектурен бароков комплекс, състоящ се от 4 здания. В него се намират различни музеи, като най-известен е Дрезденската картинна галерия „Старите майстори“ с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. В музея се намира прочутата картина „Сикстинската мадона“ на Рафаело. /В цената на тура не е включена входна такса за Цвингера – 10 евро./По желание: вечеря на корабче по река Вълтава при група мин.15 човека /само с предварителна заявка и заплащане/.
Четвърти ден (05.04.2015):Закуска. Освобождаване на стаите.Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.
 

 
LAST MINUTE ОФЕРТА

Възрастен в двойна стая /редовно легло/
599 лв

Трети възр. на доп. легло в двойна стая 
599 лв

Дете до 11,99 г. като трети човек в двойна стая
499 лв

Единично настаняване
699 лв

Промоционалната last minute оферта е валидна за ограничен брой места.
Цената включва:

– самолетен билет София – Прага – София с директен полет
– Летищни такси
– 3 нощувки със закуска в хотел Olsanka 3*
– трансфери летище – хотел – летище;
– класическа пешеходна обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език;
– едночасов круиз по Вълтава с екскурзовод на български език
– медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва:

– Ползване на слушалки по време на пешеходната обиколка: 3 евро на човек (заплащат се на място – на екскурзовода);
– ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТУРОВЕ /по желание и с изискване на мин. брой записани туристи/- Целодневна екскурзия до Карлови Вари, Дрезден или организирана вечеря на круизно корабче по р. Вълтава
– БИЛЕТИ ЗА АТРАКЦИИ /по желание и при наличност на свободни места/ – бутиков джаз круиз по Вълтава;

Описание на хотела:
Хотел OLSANKA 3*:  Хотел Olšanka се намира само на около 10 минути с трамвай или метро от Стария град на Прага. От хотела до центъра на града може да се стигне за около 25 минути пеша. Хотелът се намира в близост до кафенета, ресторанти и е до телевизионната кула в Жижков, която е заобиколена от голям парк и се счита за една от съвременните забележителности на Прага.
Точно пред сградата на хотела има трамвайна спирка, която осигурява директна връзка с центъра на града. Най-близката метростанция (на линия А) и големият търговски център Palace Flora са само на 1 спирка с трамвай от хотела. Билети за градския транспорт можете да закупите от рецепцията.
Хотелът разполага с ресторант, снек бар,  магазин за сувенири, голям спортен център с плувен басейн, където се предлагат срещу заплащане: кортове за бадминтон, тенис на маса, фитнес център, сауна, масажи и фризьорски салон.
 
ИНФОРМАЦИЯ за допълнителни възможности за записване:
БИЛЕТИ ЗА АТРАКЦИИ /ПО ЖЕЛАНИЕ И ПРИ НАЛИЧНОСТ НА СВОБОДНИ МЕСТА/- изисква се 100% плащане след заявка и потвърждение.
Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо* /за индивидуални записвания, изисква се предварителна резервация мин. 1 месеца преди датата, поради бързо изчерпване на местата. Цената не включва напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра; Продължителност на круиза: около 2,5 ч./ – Опция 1: 36 евро на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за „добре дошли“, такса резервация; не включва храна.) – Опция 2: 40 евро на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за „добре дошли“, основно ястие, такса резервация) – Опция 3: 49 евро на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за „добре дошли“, вечеря с избрано меню /предястие, основно ястие и десет/, такса резервация) – пилешко, свинско или вегетарианско по избор – заявява се предварително и не може да бъде променено при качването на круизния кораб)
*Възможни са промени в цените по усмотрение на круизния кораб, за които ще бъдете уведомени най-късно при заявката за резервация за круиз.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТУРОВЕ /ПО ЖЕЛАНИЕ И С ИЗИСКВАНЕ ЗА МИН. БРОЙ ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ/  –  заявяват се и се заплащат в България, най-късно при доплащането на турпакета – 30 дни преди отпътуването:
1. Целодневна екскурзия до Карлови Вари /на 130 км./ – 45 евро (с транспорт и екскурзоводско обслужване на български език) при минимум 15 записани; При по-малко записани е възможно гарантирано провеждане на тура в група с екскурзовод на руски език на цена: 58 € на човек.Не е необходимо да си търсите повод, за да отидете в Карлови Вари. Градът е на около 130 км от Прага и е един от задължителните маршрути за еднодневна екскурзия от столицата. Карлови Вари предлага много повече от това, което можете да вземете – история, култура, спокойствие, минерални извори, добра храна и чист въздух.Описание: Екскурзията продължава около 9, 5 часа. Пътят на автобуса минава покрай спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия и стига до известния спа курорт Карлови Вари с 12 основни лечебни минерални извори и около 300 по-малки. Най-известен сред тях е изворът „Вржидло”, чиито лечебни води се издигат на височина 12 метра. Карлови Вари е известен още и с производството на изделия от кристал и порцелан, както и вкусните карловарски вафлички и традиционния билков ликьор „Бахеровка”.
2. Организирана вечеря на корабче по Вълтава при мин. 15 туриста – 25 евро на човек (с включени аперитив за „добре дошли“ и вечеря на блок маса )3. Целодневна екскурзия до Дрезден /на 150 км./ – 55 евро ( с транспорт, такса за Германия и екскурзоводско обслужване на български език) при минимум 10 записани;Описание: Екскурзията продължава около 10 часа и включва екскурзоводско обслужване на български език.При по-малко записани е възможно гарантирано провеждане на тура в група с екскурзовод на руски език на цена: 75 € на човек.Възникнал като рибарско селище, където търговци се срещали за обмяна на стоки, постепенно градът се превръща в кралска резиденция. Днес Дрезден е един от значимите политически центрове на Германия, столицата на Саксония.Благодарение на живописното си място край реката, той често е наричан „Флоренция на Елба“. Пешеходният тур включва разглеждане отвън на бароковия дворец „Цвингер”, стената на Витините, галерията „Албертинум”, църквите „Хофкирхе” и „Фрауенкирхе”, сградата на операта, „терасата на Европа“. Обиколката не включва входен билет за прочутия бароков дворец „Цвингер”, днес художествена галерия, където са изложени произведения като Сикстинската Мадона, картини на Рембранд и други световно известни художници. Посещението на двореца не включва екскурзоводска беседа. /В цената на тура не е включена входна такса за Цвингер – 10 евро./
 
!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

Полетни детайли:
FB 301 02APR  SOFPRG 1030 1120FB 302 05APR  PRGSOF 1630 1925
 
Условия за записване:

Депозит 50% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Полезна информация:
Обществен транспортМетрото, автобусите и трамваите се движат ежедневно от 04:00 до 00:15 часа. След това са на нощен режим – на 30 мин. Разписанието и маршрутът са залепени на спирките. Билети може да закупите от будките за цигари и от автоматите по спирките. Билетът за всички видове транспорт е един и същ, като задължително трябва да се перфорира при качването. Билетите в Прага са валидни за определен период от време, т.е. с прекачване (prestupni) в рамките на валидността. Има билети за 30 мин (24 крони), 90 мин (32 крони) това означава, че можете да се возите на колкото искате превозни средства в рамките на това време (времето се отчита от валидирането на билета в първото превозно средство). Има карти за 1 и 3 дни съответно 110 и 320 крони, но не е препоръчително да избирате този вариант. Въпреки че Прага е голям град, повечето забележителности може да обиколите и пеша.
Единичен билет струва 32 крони (16 крони за деца от 6 до 15 години) и е валиден за 90 минути. Ограничено пътуване (до 30 минути) струва 24 крони (12 крони за деца от 6 до 15 години). Икономичен вариант е да си купите дневен билет за 110 крони (55 крони за деца от 6 до 15 години), билет за три дни за 310 крони.
ТакситаПътуването с такси в Прага често се оказва скъпо. Избирайте само таксита с табела и номер (обикновено е залепен на стъклото). Избягвайте да спирате такси на улицата, по-добре поръчайте от хотела си.
Понятието „близо до центъра“ няма точна рамка, защото центърът в Прага е широка зона, а и защото градският транспорт е на толкова високо ниво, че може да се стигне за броени минути от всяка точка много бързо и удобно до някоя забележителност. Почти до всяка точка може да се стигне удобно и пеша.
ВалутаВ Чехия местната валута е чешката крона. Добър вариант е да обмените достатъчно пари още в България. За изгоден курс се счита около и над 25-26 крони за 1 евро. Ако все пак ви се наложи да обменяте в Прага, можете да изтеглите пари от всички банкомати директно от дебитната си карта в крони с малка комисионна за превалутиране. Третият вариант са обменните бюра, където трябва да бъдете внимателни. В района около центъра обикновено курсовете са около 24 крони за евро. Не се подвеждайте, ако намерите по-висок курс. Обикновенно това е курс за обмяна на сума над 500 евро или пък се начислява допълнителна комисионна. Все пак има обменни бюра, работещи с курс около 25 крони – обикновено по пешеходните зони около Вацлавски намести. Което и място да изберете, преди да направите обмен на валута, информирайте се предварително колко точно крони ще получите за сумата, която сте готови да обмените.
Други- Обществени тоалетни може да откриете във всяка метростанция, а около туристическите забележителности има специално изградени. Таксата е между 5 и 10 крони.- Водата в Парага е напълно годна за пиене. В града на много места ще откриете чешми, откъдето спокойно можете да пиете. Ако все пак предпочитате да си купите минерална вода от магазина, бутилка от 1.5 л струва между 16 и 25 крони.
Какво да посетите още:Зоологическа градина Прага – www.zoopraha.cz /с автобус 112; трамваи 14 или17/Голям търговски център- www.palladiumpraha.cz /в центъра/