Най-куриозните въпроси за България, задавани на българи в чужбина!

14
Добави коментар
MANIAKA7000
MANIAKA7000

Най-куриозните въпроси за България, задавани на българи в чужбина! 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Вижте най-куриозните въпроси за България, задавани на българи в чужбина

България е марка кисело мляко, или страна от третия свят, тук няма интернет, тока не е ясно как ни го доставят, а континента, който обитаваме, е Африка. Това са само част от митовете, които българи в чужбина редовно трябва да опровергават. Наред с това обаче, някои от сънародниците ни се сблъскват с такива куриозни въпроси, че се чудят да се смеят, или да плачат. Вижте най-куриозните запитвания, които са задавани на българи в чужбина.

България за чужденците – нещо средно между Африка и Китай

1. В България жените не са ли с мустаци? – Коментар на световна звезда, по адрес на България. Явно дори световните величия ни смятат за крайно екзотичен народ, коментират от форума bg-mamma.com.

2. Имате ли ток в България? А знаете ли как работи? – Не, това не е въпрос от африканче от някое село в Сомалия, а на средностатистически американец. Очевидно в САЩ все още ни смятат за страна от третия свят, въпреки че се прочухме на световното по футбол през 1994.

Българите в чужбина трябва да опровергават всякакви митове за нас

3. Защо сте бели, нали сте африканци? – Куриозното запитване обаче не идва от другата страна на океана, а от Италия. Коментарите оставяме на вас.

4. Имате ли перални? А знаете ли как се използват? — Този въпрос също идва от западна държава. Оставяме ви сами да отгатнете коя.

5. Ама как… вие имате телевизори? А знаете ли, че, има и цветни? — В съседна Гърция незнайно защо, продължават да мислят, че сме в Средновековието.

6. България? Това в кой щат беше? — В Латинска Америка упорито вярват, че сме част от САЩ. И не можем да ги убедим в обратното.

7. България не е ли марка кисело мляко? А не живеете ли в държава Данон? — Със сигурност в Япония доста ще ви развеселят с въпросите си.

8. В България знаете ли, какво е трамвай? —отново с „поздрави“ от Америка.

9. Защо носите западни дрехи, нали ходите с носии? —Французите никак не ни обичат и не пропускат случай да го покажат. Освен този въпрос, можете да се сблъскате с питания от рода на, „А там имате ли вътрешна баня?“, „Не говорите ли турски?“, „Как така имате море?“. В социалните мрежи дори се шегуват, че представата им за цивилизация се простира от Алпите до Ламанша.

10. Български — това сигурно е някакъв диалект, а какъв е официалният език в страната ви?