“Последна игра“: бъдещето на футбола в рекламата на Nike за Световното

1
Добави коментар
NEWS13.BG
NEWS13.BG

Какъв би бил футболът без Роналдо, Ибрахимович и Неймар?

Особеното на рекламата на Nike към Световното първенство в Бразилия е това, че тя ще бъде интересна дори и на хората, които нямат нищо общо с футбола: това е шедьовър на мултиплицираното изкуство.

Компанията Nike снима множество реклами с участието на най-известните спортисти, чиито имена знае всеки човек. Рекламната кампания за Световното по футбол би трябвало да събере отбор-мечта за клиповете си, но в Nike взеха друго решение. За снимките на новия видеоклип нито един футболист не прекъсна всекидневните си тренировки: Кристиано Роналдо, Златан Ибрахимович, Неймар, Уейн Рууни, Дейвид Луис, Андрес Иниеста и легендарният Роналдо бяха представени в образи на мултиплицирани персонажи.

Сюжетът на петминутния клип е толкова сложен, че напълно може да бъде внедрен в пълнометражен фантастичен филм. Създателите на анимацията показаха какъв би бил футболът, ако не се рискуваше по време на играта. На смяна на футболните легенди идват клонинги, създадени от зъл учен, които не извършват никакви грешки на терена. Играта се превръща в механизъм, който не се нуждае от футболни звезди. Роналдо взима пример от Ирина Шейк и става манекен, Уейн Рууни намира същността си в риболова, а Неймар и Дейвид Луис стават коафьори. Великата игра изгуби звездите си. За да й ги върне обаче, всичко възможно ще направи легендата на футбола – Роналдо…

 

 

„Лудогорец“: „Стяуа“, не се отчайвайте, ще помагаме, с каквото можем…
< Предишна

Марек 2010: Върнахме се в групата. Дайте по една бира.
Следваща >