Фирмено разузнаване – да или не – Детективи – Любопитни факти и статистика за случаите на частни детективи – Детективска…

8
Добави коментар

Как щетите от безхаберието да бъдат по-малко? Ами като направите проверката си преди да подпишете договора. Вижте съдебните регистрации на партньора си, бизнес миналото му, ликвидациите или фалитите му, свързаните с него лица.
 

Бързината е по-важна от размера, но друг фактор е решаващият.
В бизнеса най-често не големите риби изяждат малките, а бързите изяждат бавните. Но и малките, и големите, непрекъснато ядат наивните и невнимателните. Ще се опитам да бъда полезен на тези, които не искат да бъдат мамени или изядени. Как?
 

Решаваща е информацията
На една „средностатистическа“ фирма освен технологичната информация, необходима за конкретната производствена дейност, е необходима още нормативна информация и за фирмено разузнаване.
Нормативната информация е най-добре да се обработва от вашите щатни финансисти. Минимумът обем информация, който трябва да им осигурите, е Държавен вестник и законите в актуално им състояние. Разбира се, говорим само за компютърните им версии.

Преди общуването с друга фирма е необходима предварителна информация. Нейното събиране и анализиране се нарича фирмено разузнаване от открити източници (Open Source Intelligence).
 

Добре е да направите проверка и за индиректно свързаните лица. Това са лица, чиито връзки не са явни и които са свързани помежду си през две или повече фирми. Този акт е много полезен преди поръчки или конкурси. Например политическа партия прави конкурс за правно-информационна система. Като проверите собствениците на фирмите за правен софтуер, ще видите, че член на изпълнителното бюро на партията е съдружник със собственика на най-голямата от тези фирми. С 99 % вероятност може да предположите, че този конкурс няма да го спечелите вие и че е най-добре да не хабите пари и нерви за участие.

Как с минимум разходи да купим максимум информация?
Просто ни пишете или се обадете – ние ще ви обясним!

 

(tbmagazine.net)