Новата мания – Флайборд (ВИДЕО)

1
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

В последно време, брато, новата джаджа, ако може така да я наречем, с име Флайборд (flyboard) започва да става все по-популярна. Ако обичаш да пориш морските вълни, тези на язовир Доспад не важат, ще зарежеш сърфа и ще се качиш на Флайборд.

Какво всъщност представлява? Някакъв уред за няколко хиляди долара, като основните му части са борд, чифт обувки тип уейкборд, накрайници с дюзи и маркуч, който свързва джета към Флайборда. През маркуча водната струя, идваща под налягане от джета, се пренася към борда с обувките, като това позволява задържането на трениращия над водата. Дюзите под краката осигуряват 90% от мощността на струята, което дава възможност да се извършват свободни движения, а посоката им зависи от наклона на краката. Останалите 10% от нея минават през алуминиевите накрайници с дюзи, прикрепени към ръцете, поддържайки баланса подобно на карането на ски.

Максималната височина, на която можеш да се носиш над водата, управлявайки Флайборд, е 12-13 метра, като тя зависи от това колко кюфтета ядеш на сядане и мощността на джета.

воден Ховърборд

Флайбордът вече има и свой брат – воден Ховърборд, който е нещо като дъска за скейтборд или малък сърф, но отново с маркуч и водна струя.

Дали го има вече в България? Има го, брато, но е скъпо. 15 минути кеф струва 120 лева.

Къде можеш да караш?

Приморско – плаж „Перла”
Равда – плаж „Олимпийски надежди”
Обзор – плаж „Централен”
Варна – плаж „Кабакум” до замъка

Прави ли те секси? Ако си грозен, по-хубав няма да станеш.

Кеф ли е? И още как.