Брадли Купър и Вин Дизел в най-новите си роли

1
Добави коментар

Двамата озвучават тандем главорези, които – заедно с един крадец, един убиец и един маниак – са новата „великолепна петорка“ извънземни персонажи на „Марвъл“, пренесени на големия екран от сценариста и режисьора Джеймс Гън

„Пазители на галактиката“, който излиза по кината у нас на 3D и IMAX 3D от 8 август, се отличава от класическите комиксови истории. Според продуцента и стратег на „Марвъл студиос“ Кевин Фейги, „ако „Отмъстителите“ са „Бийтълс“, „Пазители на Галактиката“ ще бъдат „Ролинг стоунс“…

Сред петимата се откроява Питър Куил (Крис Прат от сериала Parks and Recreation), който предпочита да го наричат Звездния повелител. Получовек, полуизвънземен, той е отведен от Земята едва 9-годишен и оттогава се скита из Галактиката.

Питър израства като нахакан и смел мъж, който се упражнява да бъде антигерой от типа на Хан Соло, докато пилотира кораба „Милано“. Авантюристът се оказва обект на безмилостно преследване, след като задига тайнствена сфера, за която ламти Ронан – могъщ злодей с амбиции, застрашаващи цялата Вселена.

Попадайки в затвора, Питър среща сбирщина извънземни, също като него заподозрени неудачници, с които е принуден да се помири, за да избегне Ронан. Когато обаче открива истинската сила на сферата и заплахата, която тя представлява за Вселената, той трябва да направи всичко възможно да сформира от тази космическа измет екип и да окаже последен отчаян отпор – от който зависи съдбата на Галактиката.

Гамора (Зоуи Салдана) е единствената дама в бандата чудаци. Тя е злонравна зелена извънземна и закоравял убиец с огромна сила, гъвкавост и бързина. Осиновена дъщеря на злия Танос, когото видяхме във финалните надписи на „Отмъстителите“, тя решава да започне нов живот и да се бие на страната на добрите.

Брадли Купър и Вин Дизел играят – с глас, мимики и жестове посредством технологията motion capture – енотът Ракетата и Грут.. Макар и много по-нисък от съекипниците си, Ракетата е уникален екземпляр с хапливо чувство за хумор и подценяването му би било голяма грешка. Преди да бъде отвлечен и подложен на експериментални медицински процедури, той е бил най-обикновена миеща мечка.

Сега, както подсказва името му, е голям любител на експлозии и оръжия, като от всички членове в групата е най-близък с Грут, който е още по-странен тип. Извънземен от вида Флора колосус, Грут е най-силният сред Пазителите на галактиката и има способността да променя размерите си, като абсорбира други дървета, за да стане по-як, отколкото е по природа. Интелектът му е на ниво „гений“, но това се подразбира трудно, защото е способен да казва единствено „Аз съм Грут“.

Последният в петорката е Дракс Унищожителя, игран от бореца Дейв Батиста. Мутирал извънземен, планина от мускули, Дракс започва живота си като обикновен човек на име Артър Дъглас, чието семейство е избито пред очите му от бащата на Гамора – титана Танос.

Духът на Артър е пренесен в могъщо извънземно тяло от надарения с космически сили Кронос, който има нужда от помощ в битката срещу злия Танос. Освен че е изключително силен физически, Дракс Унищожителя владее до съвършенство хладните оръжия.

В актьорския състав са още номинираният за „Оскар“ с „Кървав диамант“ Джимон Хонсу, Джон С. Райли и Глен Клоуз в ролята на командир Раел.

Припомни си и първия трейлър за филма, който представя героите. При опита си да избягат от междугалактическия затвор Килн, построен на ръба на разширяващата се Вселена, Пазителите се озовават на територията на Колекционера (Бенисио дел Торо). Така попадат под прицела на адмирал Ронан (Лий Пейс, трилогията „Хобит“) и Небула (Карън Гилън, сериала „Доктор Ху“), които също преследват мистериозната сфера на Питър.