Еднодневна екскурзия до Кавала и остров Тасос

3
Добави коментар
globlo

Кавала е близо до България и със своите чудесни плажове, вкусно приготвена храна и гостоприемство по гръцки привлича хиляди българи. Опознайте Кавала, вижте как оживеният ритъм на модерния градски живот е в хармония с традициите на стария град. Отпътуване от София в 05:00 ч. за гр. Кавала пo маршрут Благоевград – Банско – Гоце Делчев – Кавала. Пристигане в Кавала около обяд.

Туристическа програма:

Разходка по тесните калдъръмени улички с гледка към морето и с къщите с типична османска архитектура от XIX век.  Посещение на Пристанището – всички плажове край Кавала имат „син флаг” – доказателство за най-високо качество на водите им. Посещение на Къщата на Мохамед Али паша /смятан за основател на съвременен Египет/ – Той е роден в Кавала. Родната му къща се състои от приземен етаж и първи етаж. Вътре ще видите негови вещи, мебелировката в стаите, някои документи и снимки. На площада пред къщата се издига паметник на Махмет Али. Намира се в Стария град. Ще видите Имарета, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа.Тя е класически пример за ислямска архитектура от XIX век. Името й означава „място за милосърдие”. Построена е от Мехмет Али като приют за религиозни ученици.Други забележителности са църквата „Св. Николай Чудотворец“, църквата „Св. Богородица” и Паметника на Мохамед Али.  Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Акведуктът Камарес  е символът на града. Целта му е била да снабдява града с вода. Дължината му е 280 м. Състои се от 60 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 м. На някои места между арките има цели къщи. Ще го забележите отдалеч как прекосява Стария град. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул-капия.Крепостта е разположена на най-високото място в града, откъдето се разкрива красива гледка. Опасана е от две крепостни стени. Построена е през XV век. На откритата сцена в крепостта често се изнасят концерти и театрални представления. Намира се в Стария град/Панагия и до нея се стига по крайбрежната улица.

 

Екскурзоводската програма продължава около час и половина. 

 

След това ще имате свободно време за плаж, пазаруване и разходки. В Кавала пазаруването е удоволствие за всеки. От големи пазари на открито с достъпни цени до лъскави търговски центрове и молове. Там ще откриете и разнообразни сувенири, книжарници и магазини за дрехи.

 

По желание (срещу доплащане): Екскурзия до остров Тасос. Отпътуване за град Керамоти, откъдето се взима ферибота за о-в Тасос. Пристигане в столицата Лименас – туристическа програма на острова: Археологическия музей, археологическите разкопки, Амфитеатъра, старото пристанище.

 

Свободно време за разходка.

 

Връщане с ферибота до град Керамоти и отпътуване за София. Пристигане след полунощ. 

04.10.2014 г.

29 лв.
29 лв.

Цената включва:
Транспорт с луксозен автобус (климатик, видео, минибар),

Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
Екскурзия до остров Тасос с включен транспорт до Керамоти и фериботни такси: 10 евро

Медицинска застраховка: 2 лв., за лица над 69 г. 3 лв.

Разходи от личен характер

Входни такси за посещаваните туристически обекти

Необходими документи:
Лична карта или валиден паспорт;

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на отпътуване.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
при записване се внася пълната сума.

Туристическата агенция си запазва правото на промени по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Допълнителни условия:
Ваучерът е валиден за сключване на договор в периода от 21.06.2014 до 20.09.2014

Преди да закупите ваучера, моля проверете за свободни места при Туроператора.

След закупуване на ваучера е необходимо да направите резервация, като за целта го предоставите в офиса или по e-mail на Туроператора.

Със закупуване на ваучер Вие приемате Общите условия на Глобално.БГ.