Какво е инверторен климатик?

4
Добави коментар
klimatici10bg
klimatici10bg

Инверторните климатици са високотехнологичен продукт, който съчетава в себе си последните постижения на електрониката и механиката. Не случайно тези климатици са по-скъпи от конвенционалните. 

Инверторните климатици се отличават с плавно регулиране на оборотите на компресора, оборотите на вентилатора на външното и вътрешното тяло. Това плавно регулиране не е просто прищявка. За прецизно управление на температурата управлението на тези основни звена в климатичната инсталация са от първостепенно значение. 

Инверторния климатик работи при по-ниски миносови темпeратури през зимата и е значително по-икономичен от конвенционалните модели. Причините за това са много и една от тях се явява и прецизната електроника която управлява климатика. Инверторните климатици са много по-сложни именно заради електрониката в тях. Тя следни всички параметри на инсталацията и я регулира така че да поддържа оптимално съотношения между разход на електричество и отдадена мощност без климатика да излиза от допустимите гранични параметри. 

Инверторния климатик има един единствен недостатък и това отновно е сложната електроника. При проблеми със захранващото напрежение този тип климатици не е особено подходящ, защото става много уязвим. В тази ситуация опростения дизайн на конвенционалните машини е предимство, но това е единственото им предимство пред инверторните. 

Ако търсите надежден и икономичен климатик, който да използвате за отопление през зимата по-добре си купете инверторен модел. Ако ще ползвате климатик предимно за охлаждане или имате проблеми със захранващото напрежени ви препоръчваме конвенционалните модели. 

За повече информация се свържете с нас. С удоволствие ще ви консултираме.