Най-големите каръци на света

1
Добави коментар
Hajmanata
Hajmanata

Когато решите, че ви липсва късмет

Късметът е субективно понятие. Понякога нещо, което сме считали за голямо щастие, ни докарва страхотни проблеми. Друг път нещо уж лошо, ни спасява от много неприятни ситуации. При някои хора обаче „късмет“ им е второто име. Само дето първото е „Лош“. Mеn.bg събира няколко точно такива люде, лишени от късмет.

Да оцелееш две атомни атаки Тсутоми Ямагучи живее в Хирошима и работи в „Мицубиши“. В деня на бомбардировката Тсутоми забравил картата си за транспорт в работата, което го принудило да се върне обратно в завода. Когато наближава работните докове, часът е 8.15. Именно тогава пада и първата атомна бомба. За щастие, човекът е на 3 километра от взривната вълна, но не се разминава толкова лесно. Взривът пука тъпанчетата му, временно го ослепява и оставя сериозни изгаряния на лявата част от тялото му. След като идва в съзнание, Ямагучи се отправя в един от местните бункери, където получава медицинска помощ. На 9 август, оцелелият отива обратно на работа, където разказва на шефа си за атомната експлозия. В същият момент пада и втората бомба – „Дебелакът“. Ямагучи отново е далеч от взрива, но този път не губи съзнание. През 2009 година, той е единственият човек на света, който оцелява две атомни боми. Ямагучи умира през 2010 година от рак в стомаха на 93 години.

Виж още: 13 любопитни факта за петък 13-и

Късметът буквално го е подминал През 2012 година жителите на малкото градче Содето в Испания събират пари за лотарийни билети в коледна лотария. Почти всички в града си купуват по един билет, просто, за да участват. В деня на тегленето се оказва, че 70 домакинства печелят дял от първата награда – 950 милиона долара. Един единствен човек в целя град не получава дори стотинка от наградата – Котис Митсотакис. Той е гръцки филмов режисьор, който не получил своя билет, защото хората от града пропуснали неговата къща. Това е късметът да те подмине… буквално.

Тя е общото между Титаник, Британик, Олимпик Това са трите лайнера, които се озовават на дъното на океана. Връзката между тях е една стюардеса. Ваялет Джесъп е един от малкото свидетели на жестоките катастрофи. Тя е на 23 години, когато Олимпик се сблъсква с друг кораб. Жената е и на борда на Титаник, когато айсбергът го потапя. Тя е качена в спасителна лодка №16. През Първата Световна Война се качва на болничния кораб Британик. Той се удря в подводна мина и започва бързо да потъва, което принуждава жената да скочи от кораба, преди да бъде повлечена с кораба. Въпреки всички намеци от съдбата, Ваялет продължава да работи по кораби. През 1971-ва година тя умира от старост. 

Виж още: 10-те най-скучни герои в киното

Пет урагана да ти дойдат на гости За последните 50 години Мелани Мартинес губи пет къщи в следствие на урагани. Американката е посетена от големите бури Бетси  през 1965 г., Хуан през 1985 г., Джордж през 1998 г. и Катрина през 2005 г.. Мелани казва, че това е домът ѝ и няма да го напусне, дори да бъде атакувана от природните стихии до края на живота си. Нейната история печели сърцата на зрителите от риалити предаване и хората бързо ремонтират дома й за 20 000 долара. Всичко е прекрасно само за няколко месеца, докато не долита ураганът Исак през 2012 г.. Той унищожава ремонтирания ѝ дом и е петия ураган, който почуква на вратата й. В момента носи наградата за най-нещастната жена в САЩ.

Любимец на хапещите животни   Ерик Нори може да каже за себе си, че му липсва късмет. Първата му близка среща със смъртта е под формата на побесняла акула. Ерик ловува с харпун и не усеща акулата, преди да го захапе и да откъсне парче месо от крака му. За щастие, доведеният му баща е на близо и успява да го отведе до брега, където да получи лекарска помощ. Ерик е ухапан от гърмяща змия няколко месеца по-късно, след като е изписан от болницата, а след седмица получава и един от най-мощните заряди в тялото си.

Най-нещастният човек в Англия Той се казва Джон Лин, на 54 години е и може да се похвали с всички заболявания, от които можеш да се страхуваш. Лин е един от най-познатите пациенти на местната болница. Всичко започва, когато е дете и пада от кон, а след това и каруца и до края на деня е блъснат от микробус. В тийнейджърска възраст успява да си счупи ръката, докато пада от дърво. На връщане от болницата, автобусът катастрофира и той чупи ръката си на още едно място. През 2006 г. получава своята слава, след като пада в дупка по време на работа.

Виж още: Кутсуз Туитър

Нещастният таксиметров шофьор Джон Уейд Ейгън се появява във вестниците през 2011 г., когато отива в болницата, защото е ударен от светкавица, докато говори по телефона пред дома си във Флорида. През последните години, 47-годишният таксиметров шофьор е обран с опрян пистолет в главата, заключван и бит в багажника на таксито си, влиза в болница с няколко прободни рани и е ухапан два пъти от гърмяща змия. Ако бяхме на негово място, щяхме да сме напуснали тази работа още след втория инцидент.