Работа като охранител в Лондон

7
Добави коментар
strumen
strumen

18 фев

Публикувано от BG Media London

Едно интервю на инж.Струмен Паунов с Невена Иванова- директор на DNI Security Ltd.

-Кога започнахте работа като охранител в Англия?

-Започнах през далечната 2003 година като охранител на кораб. След едно сбиване собственика ме взе на постоянна работа. Тогава нямаше The Security Industry Authority (SIA), тогава имаше курсове по един ден и всеки кансъл имаше отделен бадж.

SIA се създаде от правителството през април 2004.

-Кога започна да се занимаваш с трейнинг на охранители?

-След като работих дълги години като охранител се поинтересувах как се прави трейнинг и реших да се оттдам на тази дейност-да провеждам трейнинг за охранители. По онези времена нямаше българи в тази сфера, а и изобщо нямаше българи в Англия. Аз съм една от първите чужденки изобщо в тази дейност тука. По добро стечение на обстоятелствата попаднах на Ian Wats, един от мениджърите на SIA, който ми даде знанията за тази работа. Сега имам сертификати за квалифициран учител в тази дейност, включително и за Physical Intervention.

-Разкажeте ни  нещо повече за курсовете, които  компанията DNI Security Ltd. организира?

-Организирам само курсове за Door Supervisor, за което имам и разрешение и право да преподавам.В сайта на компанията ми са посочени пет курса , но за всички останали видове курсове нямам право да преподавам и ги правя с участието на други колеги, които имат лиценза за това.

Курса се провежда за четири дни и се състои от тридест часа. Състои се от няколко модула, като за всеки модул е различен по съдържание. Модулът „Physical Intervention“ съдържа 26 техники, които са разрешени от закона да се използват за самоотбрана и всеки охранител има право да ги прилага в работата си за опазване на живота и здравето на хората и по спазване на обществения ред.

-Как преминават изпитите?

-Имаме три и половина дни трейнинг и половин ден наблюдение. Когато започнем да изпитваме хората получаваме въпросите онлайн от SIA  и тогава вървим напред, като всеки ден имаме изпитна част от 35 въпроса с възможност за един от четири отговора и освен това всеки ден имаме трейнинг на техниките за самоотбрана.По време на заниманията и изпитите имаме почивки, в които можем да коментирами различни случки от дейността на охранителите.

-С какви документи да идват българите, които искат да се посветят на тази професия?

-Задължително е свидетелство за съдимост, преведено и легализирано на английски език, валиден паспорт, две доказателства за адрес в UK, две снимки паспортен формат, UTR или работна Жълта/Синя карта. Цената на курса е 350 лири,от които 150 лири са депозит. Ако българина има валиден паспорт и UK Driving Licence друго не му е необходимо за да бъде допуснат от SIA до курса.

-Всеки ли след успешно положен изпит има право на SIA карта, с която може да работи?

-Практически всеки,отговарящ ма посочените по-горе изисквания може да кандидатства и получи SIA  карта,с която вече може да си търси работа.

-Престижна ли е професиата на охранителя в Лондон?

-Да,много. Имам курсисити, които са с завидно високо положение в обществото и по принцип в Лондон професията на охранителя е важна и отговорна.Не трябва да се забравя, че работата на охранителите е строго регламентирана и наблюдавана от обществото и полицията и ако сте решили да се посветите на тази професия трябва да сте и отдадени изцяло.

Госпожо Иванова, благодаря Ви за отговорите. Надявам се с това интервю да бъдем полезни на всички наши сънародници в Англия, които желаят да се посветят на тази толкова мъжка и отговорна професия.

За връзка с фирма DNI Security Ltd. звънете на телефон 07961728888 -Невена Иванова или посетете сайта на компанията www.dnisecurity.co.uk

Връзка към тази публикация!

Безплатни Обяви в Лондон – Добави Обява