Плодов коктейл облекчава симптомите на сенната хрема

3
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Британска компания откри плодов коктейл, който може да облекчи симптомите на сенната хрема при редовна употреба, предава “Daily Mail”. Въпреки, че продуктът може да бъде открит на английския пазар, оказва се, че рецептата му е толкова проста, че всеки може да си го приготви у дома. Трябват ви само прясно изцеден сок от ананас, лимон, ябълка и съвсем малко джинджифил.

Комбинацията от тях има силно противоалергично и противовъзпалително действие, богатото съдържание на витамин С пък облекчава реакцията на тялото към влиянието на полените. Специалистите потвърждават, че плодовият коктейл в действителност оказва положителен ефект върху симптомите на пролетна алергия.

Препоръчително е сокът да се консумира всяка сутрин по време на сезона на сенната хрема. При възможност, профилактиката може да започне и две или три седмици по-рано. Хубавото на този природен лек е, че не натоварва организма като тежките антихистаминови препарати, не води до пристрастяване или резистентност и е особено апетитен.