7 лесни начина да подобрим стойката си на работното място

5
Добави коментар
BulFootball
BulFootball

7 лесни начина да подобрим стойката си на работното място

Nadpis

06/07/2014

Погледнете се как стоите в момента пред компютъра си.

Прегърбени сте, нали?

Не се притеснявайте, това е нещо, което всички правим. Трябва обаче да направите нещо по този въпрос, тъй като проучванията показват, че лошата поза може да доведе до депресия, спад на енергията, смущения в кръвообращението и болки в ставите.

Като цяло, заседяването за продължително време пред компютъра води до здравословни проблеми и наднормено тегло. Проблемът не се оценява достатъчно от всички, но истината е, че може да се доверите на една нова поговорка, която вече се „чува“ в офисите – „както седиш, така и ще работиш“.

Нека оставим философските тълкувания на други и да напомним, че ако работите в офис, така или иначе сигурно ви е много трудно да водите здравословен начин на живот. Затова и от Mashable ни предлагат няколко трика, които могат да ви помогнат да подобрите позата си докато работите на компютъра.

1. Ушите и раменете ви трябва да са на една линия
Ако сте наведени напред или назад, няма как стойката ви да е изключена, нали? Използвайте този трик, когато седите на бюрото си и скоро ще се почувствате по-комфортно.

2. Правете упражнения
Опитайте се да направите ангел облегнати на стената, а не както децата обичат да го правят в снега. Облегнете се на стената с разкрачени крака и задръжте ръцете си от двете страни на вас в ъгъл от 90 градуса. Бавно вдигнете ръцете си нагоре и надолу. Направете това най-малко 15 пъти. След това повдигнете и спуснете раменете си нагоре и надолу.

3. Не кръстойсвайте краката си
Правилният начин да се седи на стол е когато краката са стъпили на земята. Това означава, че те не са кръстосани и не стърчат пред вас.

4. Опънете назад плешките си
Това ще ви помогне да предотвратите появата на болки в раменете.

5. Опитайте се да използвате възглавница в лумбалната област
По този начин възглавницата лесно ще придържа гръбначния ви стълб изправен и ще ви принуждава да заемате правилна позиция когато сте седнали.

6. Ставайте и се движете колкото може по-често
Седенето дълго време на стола наистина се отразява много зле на тялото ни – кръвта тече по-бавно, коремните мускули стават по-слаби, костите стават по-тънки, поради неактивност и продължителността на живота намалява. Ето защо в дневния си график трябва да включите разходки, качване се и слизане по стълбите и поне на всеки час стоене пред компютъра ставане за около десетина минути.

7. Правете упражнения докато седите на бюрото

Седнете изправени, след това повдигнете ръцете си над главата. Сега бавно се огънете към дясната страна, а след това и към лявата.
Кръстосайте левия си крак върху десния крак, поставете дясната си ръка над левия си крак. Сега погледнете през лявото си рамо и леко извъртате тялото си. Повторете това и на другата страна.
Протегнете левия си крак с пръсти насочени напред. След това насочете пръстите си нагоре. Повторете това пет пъти, след това го направете и с другия крак.

Digital.bg

Betfair вече в България! Вземи 20 Евро при регистрация!

Коментари

коментара