Евтини часовници с добро качество

0
Добави коментар

Знам че сайта е за евтини и качествени часовници, но и тук винаги има време за мечти. Днес ще помечтаем за един нов и интересен модел на Ролекс. Говорим за GMT-Master II , но този път в нови цветове. Черно като нощното небе и синьо като синевата през деня. В тези цветове наистина има смисъл и символика, ден и нощ се сливат в новия часовник. Да наистина почти всичко по този модел е същото като предишния освен цветовете. Попринцип смяната на цвета на дизайна на един часовник не генерира стотици, хиляди проджаби. Но все пак тук говорим за Ролекс , така че нищо не се знае.

Като гледате предните модели на марката и този, сигурно си мислите, ама  „Това е същия часовник, само че пребоядисан.“ Да ама не, защото марката не прави нещата по този начин. Първоначално часовника е боядисан в синьо, а едва след това са добавени черни цветове по панела, в момент от производствения процес, в който керамичното покритие е все още пропускливо. След като панела започне да се втвърдява,  индексите на часовете се гравират върху повърхността, а после и покриват с тънък слой от платина. Накрая се добавя полски диамант с изключително силен блясък. Според марката производител крайният продукт е напълно устойчив на надраскване и корозия, а цветовете не се повлияват от ултравиолетовите лъчи, така че определено няма вариант да изчезнат.

Ролекс ентусиастите обичат да споделят и показват своите часовници, освен това разбира се им дават нови и интересни прякори като например:  „Кърмит“, „Пат ан“ или пък „Дебелата дама“  и този нов GMT модел на Ролекс веднага се включва в тази надпревара като бързо печели следните прякори:  „Батман“, „Фантом“. За допълването на новия модел и превръщането му в един уникален спротно-елегантен часовник са необходими още няколко операции. Една от най-важните е добавянето на фосфорни стрелки, за да може ясно и отчетливо да се вижда часа и през нощта. Часовникът е водоустойчив и спокойно може да се къпите или плувате с него. Разбира се не е препоръчително гмуркането. Верижката е много здрава, изработена изцяло от качествена стомана.

Моделът разполага със специална, характерна за марката лупа над датата, за да може и тя да се забелязва лесно. Освен това, стрелките , които показват часа са почти изцяло златни. Цената на този часовник, заедно със сертификат за качество е около 14 000 български лева.

Може да разгледате някои по-евтини часовници тук.
Ако пък ви харесват подобни статии и искате да четете повече от тях, то посетете този блог тук. В него ще намерите много авторски статии, както и преведени такива.