10-те най-добри вратари на Световното в Бразилия 2014

5
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 12.07.2014

Вече са ясни финалистите на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014. Това са отборите на Германия и Аржентина, които ще се борят за купата, след като отстраниха съответно Бразилия и Холандия. Германските и аржентинските национали ще се срещнат на 13 юли на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро, за да определят световния шампион за следващите четири години. През изминалия месец станахме свидетели на много изненади, падения, радости и сълзи. Настоящият Мондиал ще остане в историята с впечатляващите изяви на повечето национални вратари, които дадоха всичко от себе си за да опазят вратите си чисти. Това личи и по спряганите им нови трансфери в по-елитни отбори.

Виж още: 10-те най-скъпи отбора на Мондиал 2014 10-те най-мразени футболисти в света

От ФИФА вече обявиха кои трима вратари ще спорят за приза „най-добър“. Това са Мануел Нойер (Германия), Серхио Ромеро (Аржентина) и Кейлор Навас (Коста Рика). По всеобщо мнение играчът на германският национален отбор е най-добрият вратар в света, на Световното и извън него. Като доказателство към това идва класацията на спортната редакция на The Guardian, подредили 10-те най-добри вратари на първенството в Бразилия 2014. Ето ги и тях:

1. Мануел Нойер, Германия Мануел Нойер е на 28 години и играе за Байерн Мюнхен. Той е избран за най-добър вратар на миналия Мондиал в Южна Америка. Според изказвания на Дино Дзоф и Оливър Кан в момента той е най-добрият вратар в света.

2. Гилермо Очоа, Мексико Франсиско Гилермо Очоа Маганя е роден на 13 юли 1985 г. в Гуадалахара. След напускане на Световното към него има интерес от различни клубове, но все още не е получил нито една конкретна оферта.

3. Кейлор Навас, Коста Рика Кейлор Навас е на 27 години и в момента играе за ФК Леванте, но поради отличното му представяне на Мондила интересът към него расте. Според AS португалският гранд Бенфика е готов да предложи 6 млн. евро за него.

4. Винсент Ениеама, Нигерия След отпадането на Нигерия от осминафиналите на първенството, почти 32-годишният вратар Винсент Ениеама заяви, че вероятно е изиграл последния си мач за националния тим.

5. Тим Хауърд, САЩ Тим Хауърд е новият герой и любимец на американците. В мача с Белгия, след който САЩ все пак отпаднаха от първенството, 35 годишният вратар е отразил рекордните 16 удара отправени към вратата му.

6. Раис М’Боли, Алжир Играещият за ЦСКА София, Раис М’Боли, частично бе българската следа на тазгодишното световно първенство. След добрите му изяви за националния отбор на Алжир, неговото преминаване в друг отбор е почти неизбежно. Според пресата, интерес към него проявява португалският гранд „Порто“.

7. Жулио Сезар, Бразилия Въпреки седемте попадения във врата му в четвъртфиналния мач с Германия, за които той имаше най-малко вина, 34-годишният Жулио Сезар се подрежда сред най-добрите десет вратаря на Модиал 2014, след блестящите си прояви по време на първенството.

8. Тибо Куртоа, Белгия 22-годишният белгийски футболист Тибо Куртоа, също попада сред 10-те най-добри вратари от Бразилия 2014. От 2011 г. той играе за Атлетико Мадрид, под наем от Челси.

9. Давид Оспина, Колумбия 25-годишният колумбиец играе във френския Ница. Той брани вратата си достойно по време на Мондиала, преди отборът му да отпадне, и се подрежда сред първите десет.

10. Тим Крул, Холандия 26-годишният Крул е вторият вратар на холандския отбор. Той обаче блесна след спасяването на две дузпи в четвъртфиналния мач срещу Коста Рика, с които прати Холандия на полуфинал.

Коментари

коментар(а)