Корнелия Нинова влиза в битката за БСП

1
Добави коментар
mignews
mignews

Депутатът от БСП Корнелия Нинова приема номинациите й за председател на партията.

Ще участвам в това състезание до край, без самоотводи и договорки в последния момент, заяви Нинова.

Тя добави, че вярва на 90 процента за честността на битката за председателския пост. По думите й тези 10 процента, от които идвали съмненията й, били от разговори с нейни съпартийници от последните дни. По време на тях й е бил задаван въпросът дали не би се отказала и отстъпила от борбата за поста.

Нинова заяви, че ако бъде избрана за председател на БСП, ще се бори за идейна чистота и категорична лява същност на партията. Депутатът добави, че ще наложи и организационни промени в БСП, с които би възложила повече права на местните структури. По думите й вместо кариеристи и ласкатели, в БСП ще се търсят професионалисти.

Депутатът добави, че в екипа й ще има място и за хора, които мислят различно от нея.  Въпросът за коалициите на БСП Нинова заяви, че би решила единствено след вътрешно допитване в партията. Тя добави, че в БСП има настроения, че Коалиция за България в този си вид не работи.

Корнелия Нинова посочи, че ще бъде инициатор на разговори с всички политически и граждански субекти по четири основни въпроса – за демографския въпрос на България, за здравеопазването, образованието и земеделието.

Публикуваме плаатформата й, която бе изпратена на редакционната поща на МИГNews:

Промяната – задължително условие за успех

Приемам номинациите за Председател на БСП.Ще участвам в това състезание докрай , без самоотводи и договорки в последния момент.  Ако бъда избрана,ще се постарая да променя БСП отвътре. Ще поставя на различна основа коалиционните отношения. Ще разговарям разумно и с аргументи с другите политически и граждански субекти за 4 национални цели, зад които да застанем заедно,въпреки различността си.

ЗА БСП:

1.ИДЕЙНА ЧИСТОТА
За това, чии интереси представляваме, за характера на социалната държава , за автентичния патриотизъм и българщината. Категорична лява същност, изразена в конкретни политики и ясни граници за компромисите по пътя на реализацията на тези политики. Не приемам тезата, че политиката и изборите вече са само технология. Ще направя така, че те да бъдат спор на идеи и противопоставяне на аргументи. И нека по-добрите да спечелят.

2.ОРГАНИЗАЦИОННА ПРОМЯНА
Бих възложила повече права и задължения на местните структури.Те са нашият пряк контакт с хората. Цялата конструкция трябва да се размести-от прекалената тежест на централния апарат към общински и областни структури. Това означава идейна, финансова и кадрова децентрализация.

3.КАДРИ
Вместо кариеристи и ласкатели, ще търся професионалисти и естествени авторитети. Тяхното мнение ще тежи.Те не са заплаха за нашата лична кариера. В екипа ми ще има място и за онези, които мислят различно от мен. Те са естествен коректив и държат човек далеч от заблудата ,че е единствен и непогрешим.Истинският водач е този, който умее да се обгражда със силни хора. Ще питам и чувам много внимателно лявата интелигенция-духовния стълб на България. Няма да деля хората на жени и мъже ,селяни и граждани.Бих подготвила в БСП едно силно младо поколение политици от професионално,административно,управленски грамотни патриоти.

4.СТИЛ
Изцяло бих променила стила на работа и на общуване вътре в БСП и между БСП и другите.Да слезем от джиповете,да излезем от лъскавите костюми, без високомерие да влезем в селската кръчма, в махалите в планината и да говорим, като гледаме в очите. Но вместо дисбаланс, приоритети, дефицит и бенефициент, да кажем простичко-държава, работа, училище, читалище, здраве, дете, до теб съм.

5.КОАЛИЦИИ
С кого и кога-преди или след избори? Този въпрос бих решавала само след вътрешнопартийно допитване. Ще превърна вътрешнопартийния референдум в основен начин на взимане на важни за партията и държавата решения . Ако партията ми възложи правенето на коалиция,то тя ще бъде в писмена,публична и с ясни ангажименти , форма. Хората в БСП трябва да налагат решения, а не те да им бъдат спускани отгоре.

ЗА БЪЛГАРИЯ:
Ще стана инициатор на разговор с всички политически и граждански субекти, с всички институции за дългосрочно и устойчиво национално съгласие по 4 теми:

1.ДЕМОГРАФСКИ ВЪПРОС
Нацията се топи. Никакви политически различия не могат да оправдаят нерешаването на този въпрос.

2.ЗДРАВЕ
Стига експерименти. Общо политическо решение за гарантирана и качествена здравна помощ на всеки българин, независимо къде се намира или живее.

3.ОБРАЗОВАНИЕ
Ще предложа виждане кои сектори от икономиката да развиваме в следващите 20-30 години. Бих обвързала образованието с тези сектори. Ще заложа в училищата и университетите толкова на брой и такива по вид специалности,които да гарантират кадри на фирмите и работа на младите в България.

4.ЗЕМЕДЕЛИЕ
Българската земя да изхранва българската нация. Ще предложа как да стане това. Производството на български продукти ще получи цялата ни подкрепа,за да няма пустеещи земи,да има работа и да не сме толкова зависими от внос.  Ще нося лична, морална и политическа отговорност за всяка своя дума и действие. Успехите на БСП ще деля с другарите си. За неуспехите отговорността ще бъде предимно моя.

Открих специален електронен адрес: [email protected] , на който ще кача мойте идеи за промяна на БСП и на България. Моля всеки, който има мнение за лявата политика и бъдещето на държавата, да ми пише.Ще чета и ще взема най-доброто.

Уважавам всички колеги,които са заявили досега желание за участие в състезанието за Председател на БСП. Човек се познава най-добре колко струва в две ситуации-в работа и в криза.С всички тях съм работила и то в кризисни моменти. Те струват много.

Пожелавам ползотворен конгрес,чист разговор за бъдещето на БСП,силен нов водач със силен отбор,за да има силно ляво и лявомислещите да се чувстват защитени и достойно представени от БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. Корнелия Нинова