Направи си сам килим от камъни

1
Добави коментар

Ръчно направен килим с камъчета

Направи си сам идеите вече са ви доскучали и не можете да намерите нищо оригинално? Определено ще ви изненадаме с това нестандартно предложение за килим с подръчни материали. Чували ли сте за килим от камъни? Ако не сте си и помисляли за това, може би е време. Погледнете пак снимката и ще разберете, че това е доста нестандартно хрумване. Сега вече сте на крачка да създадете уникален дизайнерски килим само с камъчета и лепило. Нека се залавяме с този арт проект, който ще украси пода в дома ви!

Материалите, от които се нуждаете са: гумена изтривалка, бързозалепващо лепило за гума, четири торби речни камъни.
Да, това е всичко! Ако още имате съмнения за този ръчно направен килим, помислете колко е малка инвестицията. Можете да намерите всички необходими материали във всеки магазин за един лев, така че защо да не опитате?!

Как да направите килима от камъни?
Поставете гумената подложка на пода и я покрийте с лепило. Нанесете равномерен недебел пласт по цялата повърхност.
Сега идва ред на речните камъни и разпределението им върху основата. Решението как ще подредите камъните е ваше – може предварително да подготвите цветна композиция или да ги наслагате хаотично. Ако искате да улесните работата си, започнете да нареждате камъните за бъдещия килим от центъра към краищата на подложката. Може да обичате прави линии или нестандартни комбинации и всичко е във ваши ръце.
Тук е моментът да ви предупредим, че все пак с тези материали трудно ще постигнете пълна симетрия и акуратност, но с желание и фантазия вие ще направите очарователен ръчно изработен арт килим от речни камъни.
Сигурни сме, че крайният резултат е страхотен, а усещането да ходиш по камъчетата е невероятно. А блясъкът им, когато са мокри, дава усещането, че сте сред природата.

Забележка: Преди да поставите килима на пода, оставете лепилото да съхне поне 24 часа и след това проверете дали камъчетата са изсъхнали добре. Така ще избегнете разпръсването им из целия ви дом.

Пожелаваме ви приятни моменти с новия ви килим – произведение на изкуството!