Най-добрите СПА-хотели в света видяна 1801 коментари 0

14
Добави коментар

Почивката може да бъде не само приятна, но и полезна. Подчертайте релаксиращия ефект от слънчевите бани и плуването с пилинг и масаж в един от петте най-добри СПА-хотела на света, разположени до красиви плажове.

Холивудски сюжет

Място: Coral Sands, Бахамските острови

Особеност: необичаен пясък

Ако искате да си починете в компанията на холивудски звезди, заповядайте на остров Елютера. Хотел Coral Sands е разположен на малък нос, от който се открива прекрасна гледка към Атлантическия океан. Точно до комплекса се намира прочутият плаж с розов пясък.

Необичайният цвят се дължи на частиците от форманифери – едноклетъчни миди с червеникави черупки. Сред цялата тази красота можете да се порадвате на масаж, при това на открита веранда с изглед към океана.

Нищо чудно по време на приятната си почивка да срещнете и някоя известна личност. Това райско местенце привлича не само обикновени туристи, но и звезди от световна величина, чиито имена в Coral Sands се пазят в строга тайна. Сигурно е обаче, че на острова са били видени Гуинет Полтроу, Джулия Робъртс, Роби Уилямс, Сюзан Сарандън и др.

Цена: около 650 евро на нощувка в отделна стая.

Синя мечта

Място: Four Seasons Resort Koh Samui, Тайланд

Особеност: СПА на брега на морето

Тайланд е известен с топлото си лазурно море и разнообразните СПА-услуги. В хотел Four Seasons Resort Koh Samui, разположен на третия по големина остров Самуи, тези две привлекателни особености са събрани в едно. Можете да се наслаждавате на СПА-процедури направо на плажа, докато гигантски палми крият релакса ви от чуждите очи.

В местното „меню“ ще намерите дълбок терапевтичен, шведски и релаксиращ масаж с кокосово масло, добито от тукашни кокосови орехи. Можете да поръчате и масаж само на раменния пояс или краката. Последното обаче не е наложително, тъй като тук всяка една процедура започва с пилинг на стъпалата с морска сол и овлажняване на кожата с лимонова трева.

Плажният СПА-салон работи всеки ден от 10 сутринта до 3 следобед – през тези часове е най-уместно да се скриете от парещото слънце в сянката на палмите.

Цена: от 600 евро нагоре за нощувка в отделно бунгало.

Вулканична активност

Място: Black Swan Lakeside Boutique Hotel, Нова Зеландия

Особеност: езеро в кратера на изгаснал вулкан

Езерото Роторуа и заобикалящите го земи са свещена територия за племето маори. Именно тук е разположен най-старият СПА-комплекс в Нова Зеландия – полинезийския.

За да се потопите напълно в тайнствената атмосфера, трябва да се настаните в Black Swan Lakeside Boutique Hotel, където стаите са декорирани в черно и бяло, а прозорците гледат към розовата градина. В хотела има басейн, сауна и СПА-салон. Все пак ви препоръчваме да ходите на процедури в полинезийския СПА-комплекс наблизо, там направо на поляната има малки вани с топла минерална вода.

Можете да се подложите на различни видове масаж с масла от кокос, роза и кайсии, компреси с хума и пилинг с орехи, манго и захар. Предлагат се овлажняващи и избелващи кожата процедури за лице с маски от мед от манук. Ако пък след цялото разпускане зажаднеете за малко адреналин, можете да отидете на разходка с хеликоптер или просто да се попечете на снежнобелия плаж край езеро Роторуа, което е възникнало в кратера на древен вулкан, и да си представите, че той ей сега ще избухне. Финален щрих на идиличната картина са черните лебеди, които целогодишно живеят във водоема.

Четете още: Идея за романтична почивка: Thorngrove Manor

Цена: 350 евро на нощ за двуместна стая.

Източния дух

Място: Maxx Royal Belek Golf & SPA, Турция

Особеност: необичайни услуги на плажа

Много от нас познават турските курорти не по-зле от черноморските. Но в хотел Maxx Royal Golf & SPA ще бъдете поразени от плажа. Тук той е разделен на две зони – първата от най-чист пясък, а втората – от мека трева.

След като решите на какво „покритие“ предпочитате да се печете на слънце, можете да си поръчате и допълнителни удоволствие – разхладителни напитки, пресни плодове… Можете дори да повикате човек да ви почисти черните очила с едно щракване на пръстите!

Впрочем хотелът предлага и по-традиционни услуги. Например в СПА-центъра Aven Royal Spa можете да се насладите на много различни процедури, да посетите хамам, сауна и парна баня, както и криосауна, чиито ниски температури ще унищожат целулита ви.

Четете още: Най-красивите стълби в света

Ако по време на масажа искате да чувате шума на вълните, заемете една от шатрите на плажа или на кея. После посетете витаминния бар и хапнете пресни плодове, които да ви заредят с енергия.

Цена: около 750 евро за нощувка в самостоятелна стая.