Как да рекламираме онлайн магазин в Instagram?

1
Добави коментар
Glushkov
Glushkov

Автор: Редактор „Онлайн Магазини от RAZ“

– юли, 15th 2014

Ако вече притежавате бизнес с онлайн магазин и имате желание да го рекламирате чрез различни платформи, то Instagram е една блестяща възможност за това. Първата стъпка към ползването на платформата е да си направите профил. Instagram преди всичко е мобилно приложение и могат да се споделят изображения само от мобилно устройство като смартфон или таблет. Това не означава, че е задължително да ползвате само изображения, правени с телефон. Можете да създавате и обработвате професионални снимки през фотошоп или други програми преди да ги качите в Instagram.

След като профилът на вашия онлайн магазин е готов, информирайте за това последователите си в другите социални мрежи като фейсбук (Facebook), туитър (Twitter) и ютуб (Youtube). Свържете профила на магазина в Instagram с всички останали социални мрежи, които ползвате. Така когато публикувате снимки на вашите продукти в Instagram, те ще са видим и във Фейсбук, Туитър, Тъмблър и др.

 

Има много начините да комуникирате с вашите клиенти през Instagram – например като показвате колекции от продуктите, които предлага вашия онлайн магазин или организирате игра с последователите на магазина. Cтига да искате, можете да бъдете и по-креативни. Ето няколко идеи:

1. Показвайте това, което ви вдъхновява

Споделяйте с хората това, което ви вдъхновява да правите бизнес с онлайн магазин. Ако например продавате аксесоари – покажете на клиентите си личностите, които ви вдъхновяват да го правите, ако продавате картини – покажете пейзажите, които ви вдъхновяват да рисувате – възможнсотите са наистина неограничени.

2. Покажете как създавате продуктите си

 Ако продавате уникални продукти, които са ръчна изработка ще бъде изключително интересно за клиентите ви да видят част от процеса на изработка. Това провокира любопитството и ви сближава с клиента.

3. Публикувайте снимки на събитията, които посещавате

Ако обичате да ходите на конференции, семинари и други събития, свързани с продуктите, които предлагате, то ще е добре, да показвате това на клиентите си. Те ще увеличат доверието си към вас и вашия магазин, а вие ще затвърдите имиджа си на професионалист.

4. Фото конкурс

Instagram е чудесна платформа за организиране на фото конкурси, свързани с онлайн магазина ви. Участниците в конкурса могат да се проследят чрез хаштаг, а това е и много лесен начин за потребителите да се включат в активността. Непрекъснато можете да каните нови потребители да се включат в конкурса през Фейсбук или Туитър.

5. Instagram вече обявиха, че платформата ще започне да разработва своя рекламна политика, така че скоро ще имате възможност да намирате повече потенциални клиенти и там. Това значи, че сега е идеалният момент за вашия бизнес с онлайн магазин да влезе и в Instagram.

_

БЕЛЕЖКА: Имайте предвид, че конкретни социални мрежи са по-добри за продажби на конкретни продукти и, че вашият продукт може да се окаже подходящ за друга аудитория. Например за Пинтерест (Pinterest). Огледайте се как процедират по-големи търговци от вас, разпитайте приятели и познати, които ползват дадената мрежа на какво биха кликали.

Tweet