Автентичните забележителности на Сицилия – тема за Сицилия – Idi.bg

6
Добави коментар
tao
tao

Въпреки съмнителната си репутация, свързана с мафията, Сицилия се превръща във все по-популярна туристическа дестинация. Това не е никак странно, имайки предвид богатата й култура и красивата й природа. Ако искате да опознаете уникалната и автентична Сицилия, вижте кои са най-добрите места за това.

Шака

Разположеният на югозападното крайбрежие на Сицилия курорт Шака е известен с карнавалите, минералните извори и риболова. Все още непознат за тълпите от туристи, градът е запазил автентичната красота на плажовете си и живописните традиционни къщи.

Кала Догана, Леванцо

Леванцо е най-малкият от трите Егадски острова, разположени на запад от Сицилия. Красивото крайбрежно селце разположено в южната част на острова, Кала Догана, все още е запазило традиционния си начин на живот и ще ви плени с автентичните си бели къщи, блестящите си води и леко поклащащите се лодки.

Foce del Belice

В превод Foce del Belice означава „устие на река“. Това всъщност е едно от най-недокоснатите кътчета от крайбрежието на Сицилия и носи статут на природен резерват. Добре е да го посетите извън активния сезон, за да може на спокойствие да опознаете дивите животни, които обитават дюните и боровите гори наоколо.

Марсала

Известна със сладките си десертни вина, Марсала е един доста привлекателен крайбрежен град с древна история, добре запазена барокова архитектура, елегантни площади, улици облицовани с мрамор, добри ресторанти и магазини, и отлични археологически музеи. Посетете прочутите винарни и задължително опитайте местната кухня.

Капо Пасеро Капо Пасеро е живописно древно рибарско селце, разположено на южното крайбрежие на Сицилия. Освен да се насладите на красивите плажове, тук ще може да опитате морски деликатеси, приготвени по начина, по който са ги приготвяли в миналото, като например сушен хайвер от риба тон.

Сиракуза

Могъщият древен  град, все още будещ възхищение у своите посетители, е в списъка на ЮНЕСКО и изобилства от впечатляващи примери на древногръцкото архитектурно наследство. Историята струи от всяко кътче на Сиракуза, а дългите и широки улици на града са идеални за романтични разходки на лунна светлина. Красивите площади и катедрали също не са за изпускане.

Marzamemi

Може би най-красивото крайбрежно село в Сицилия е разположено на югоизточното крайбрежие на острова. Риболовът все още е основният начин за прехрана тук и местните продължават да приготвят традиционни специалитети от морски дарове като сушен хайвер от риба тон, салам от риба тон и маринована аншоа. Посетете живописния Стар град, който датира от средата на 18-ти век, както и все още работещото пристанище от южната страна на града.

 

Бъдете внимателни с багажа!

В допълненение на горната информация добавяме съвет от по-практическо естество. Според горчивия опит на мнозина туристи, изчезването на багажа е често срещан проблем в Сицилия. В повечето случаи този проблем не  е свързан с авиопревозвачите, защото багажът изчезва след като пристигне в Сицилия при разтоварването му на местното летище. И Палермо и Катания имат постоянен проблем с това. Сложете колкото можете повече вещи в ръчния си багаж. Туристите често прекарват по-голямата част от ваканцията си без техния багаж. В един скорошен полет от Гетуик  до Палермо четирима души се оказават без багаж на летището и попълват съответни оплаквания. Оказва се, че всичките четири куфара са предадени на куриер два часа след попълването на жалбите, но са доставени на туристите шест дни по-късно. А всички четирима туриста са планирали да останат в Сицилия само за 7 дни. Опитът да пулучите багажа си може да буде фрустриращо преживяване ако не говорите италиански. В такъв случай помолете персонала н ахотела да ви помогне с комуникацията с италианските власти.  Ще избегнете подобни неуредици ако пътувате организирано с туристическа агенция, където евентуалните проблеми ще се решават от екскурзовода. Можете да разгледате предложение за екскурзия в Италия и Сицилия ТУК.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 550 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност