Хакнаха Tesla Model S

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Екип от университета Жежианг, Китай, успешно хакна Tesla Model S. Въпреки успеха той няма да получи наградата от 10 000 долара, тъй като пробиването на защитите не е било постигнато в определеното за целта време. Предизвикателството беше отправено по време на симпозиума Security for Asia Network (SyScan360), който се проведе в Пекин.

Преодоляването на защитите позволило на хакерите да получат достъп до автомобила – заключване на вратите, клаксона и им дало контрол върху прозорците – всичко това, докато собственикът управлява возилото. Според експерти по сигурността Tesla, за която Елън Мъск наскоро обяви, че пуска всички патенти свободни за използване, е много по-податлива на злонамерени кибер атаки, отколкото традиционните производители на автомобили и техните традиционни модели.

 

 

Добрата новина е, че „вратичката“, която е позволила пробиването на защитата, ще бъде докладвана на Мъск и компания, за да бъде премахната. Вижте и бъдещия Tesla модел, който ще бъде с по-компактни размери и ще се продава срещу 35 000 долара.